Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Studenti predali RTS-u zahtev da gostuju u nekoj od informativnih emisija javnog servisa - | K-013 Portal

Studenti predali RTS-u zahtev da gostuju u nekoj od informativnih emisija javnog servisa

studenti, rts

Predstavnici neformalne organizacije "Borba" predali su dopis RTS-u sa zahtevom da gostuju u nekom od informativnih programa javnog servisa.

Kako kažu studenti, mladi su pogrešno predstavljeni u medijima. Studentkinja arhitekture Staša Cvetković kazala je novinarima ispred zgrade RTS u Beogradu da aktivisti smatraju da javni servis mora da bude objektivan prilikom izveštavanja, a da se to može postići jedino kroz otvoren dijalog sa mladima.
 
 
Kako je kazala, oni su već slali dopis RTS-u, ali im je rečeno da ništa nije stiglo i da ne znaju o čemu se radi, te su ovog puta odlučili da ga dostave javno.
 
Aktivisti su u dopisu izrazili zabrinutost što ih proteklih meseci, uprkos, kako su naveli, "brojnim aktuelnostima", javni servis nije pozvao u neku od informativnih emisija.
 
 
Ukoliko RTS ne bude ispunio njihovu molbu, rekli su da će se za pomoć obratiti međunarodnim organizacijama.
 
U obraćanju novinarima, aktivisti Borbe su najavili da će učestvovati u večerašnjem protestu ispred sedišta Republičke izborne komisije u Beogradu, u organizaciji koalicije "Srbija protiv nasilja", a koji će početi u 18 časova.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS