Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U ruskoj crkvi Svete Trojice u Beogradu služen parastos za stradale u Moskvi - | K-013 Portal

U ruskoj crkvi Svete Trojice u Beogradu služen parastos za stradale u Moskvi

krokus,moskva

U ruskoj crkvi Svete Trojice u Beogradu danas je služen parastos za žrtve terorističkog napada u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol" u Moskvi.

Liturgiju je služio starešina Podvorja Ruske pravoslavne crkve u Beogradu otac Ilarion.

Okupljeni građani u crkvi, među kojima je bilo najviše Rusa, držali su sveće tokom pomena, a jedan od prisutnih, Anđelko Aćimović rekao je za Tanjug da je neophodno da Srbi u ovom trenutku budu uz ruski narod.

"Kad Rusi plaču i Srbi treba da plaču. To nam je poručio vladika Nikolaj Velimirović. Osećao sam se užasno kada sam čuo vest o napadu," rekao je Aćimović.

Lazar Stevanović kaže za Tanjug da je došao da iskaže podršku, ali da ga vest o napadu nije previše iznenadila.

"Rat je. Ne mogu da kažem da je ovo neočekivano, ali ne mogu da kažem ni da me čudi. U svakom slučaju, želim da pošaljem svu podršku stradalima i njihovim porodicama," rekao je Stevanović.

U napadu na Krokus Siti Hol stradalo je najmanje 133 osoba, a više od 100 je povređeno.

Odgovornost za napad preuzela je organizacija Islamska država, a Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) saopštila uhapsila je četvoricu napadača nedaleko od granice sa Ukrajinom i još sedam osoba povezanih sa napadom.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS