Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Veselinović (Zeleno-levi front) : Prodaja hotela Jugoslavija je dogovorena - | K-013 Portal

Veselinović (Zeleno-levi front) : Prodaja hotela Jugoslavija je dogovorena

dobrica veselinovic, hotel jugoslavija

Poslanik stranke Zeleno-levi front Dobrica Veselinović ocenio je danas, nakon što je Milenijum Tim (Millennium Team) postao vlasnik hotela Jugoslavija, da je ta prodaja bila poznata i dogovorena, a da je aukcija poslednji čin, koji će omogućiti izgradnju velikog stambeno-poslovnog kompleksa.

„Mene ovo podseća na slučaj pre par godina kada sam bio jedini na licitaciji na prodaji Beograđanke, mislim da je izuzetno tužno što se simboli Beograda prodaju firmama, koje su u čudnom režimu sa Srpskom naprednom strankom“, rekao je Veselinović, novinarima.

Naveo je da je ovakav način prodaje hotela „oproban“, a to, prema njegovim rečima, znači da država prodaje u prvom koraku privatnom licu „koje, iako ima različitih imovinsko-pravnih nejasnoća, onda u sledećem koraku prodaje, u ovom slučaju jednoj velikoj firmi – Milenijum Tim, sa ćerkom kompanijom MV Investment“.

„Ista kompanija tužila je u dva navrata pokret ‘Ne davimo Beograd’ i mene za povredu žiga kompanije u iznosu po 100.000 evra, kao i brojne medije. Rekao bih jedan sličan slučaj kao sa prodajom Instituta Goša na Zvezdari, koji je potom srušen i gradi se stambeno-poslovni kompleks koji se, upravo završava“, naveo je Veselinoović.

Istakao je da postoje ozbiljne indicije da prodaja hotela nije urađena „sa onim što je proklamovani cilj, a to je da se postigne najveća moguća cena“.

Kompanija Danube Riverside u stečaju čija je najvrednija imovina beogradski hotel „Jugoslavija“, danas je na aukciji prodata firmi MV investment po početnoj ceni od 3,17 milijardi dinara.

Vrednost imovine te kompanije procenjena je na 6,53 milijarde dinara.

Jedini učesnik aukcije za koju je bio potreban depozit od 1,27 milijardi dinara, bila je kompanija MV investment iz Beograda, u vlasništvu Milenijum tima.

Kako je istaknuto ranije, planom detaljne regulacije predviđena je rekonstrukcija hotela „Jugoslavija“ i izgradnja dve kule visine 155 metara.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS