Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website VJT traži od suda spise predmeta u slučaju Ćuruvija radi podnošenja zahteva za zaštitu zakonitosti - | K-013 Portal

VJT traži od suda spise predmeta u slučaju Ćuruvija radi podnošenja zahteva za zaštitu zakonitosti

vrhovno javno tuzilastvo, presuda, curuvija

Vrhovno javno tužilaštvo (VJT) Srbije je danas tražilo od Apelacionog suda da mu dostavi spise predmeta u postupku za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije radi „podnošenja zahteva za zaštitu zakonitosti“.

U saopštenju VJT se navodi da taj zahtev može biti podnet protiv pravosnažne odluke suda kao vanredni pravni lek zbog povrede zakona.

Apelacioni sud u Beogradu je u petak objavio da je preinačio prvostepenu presudu Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu i oslobodio četvoricu optuženih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999. godine – Radomira Markovića, Milana Radonjića, Ratka Romića i Miroslava Kuraka.

Pripadnike nekadašnjeg Resora državne bezbednosti pre toga je Posebno odeljenje za organizovani kriminal dva puta proglasilo krivim i osudilo na ukupno 100 godina zatvora.

Novinar i vlasnik listova „Dnevni telegraf“ i „Evropljanin“ ubijen je 1999. u Svetogorskoj ulici u Berogradu a za to ubistvo 2015. godine optuženi su nekadašnji načelnik Državne bezbednosti (DB) Radomir Marković i trojica visokih funkcionera DB-a Milan Radonjić, Ratko Romić i njegov kum Miroslav Kurak.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS