Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vojni sindikat Srbije: Delovanja direktora VBA su nezakonita i kriminalna - | K-013 Portal

Vojni sindikat Srbije: Delovanja direktora VBA su nezakonita i kriminalna

vojni sintikat srbije, direktor vba

Vojni sindikat Srbije ocenio je danas da je delovanje direktora Vojnobezbednosne agencije Đura Jovanića nezakonito jer, kako su naveli, pokušava da spreči vojnike da zaključe kolektivni ugovor čiji je nacrt spreman i kojim će se materijalni i socijalni položaj pripadnika vojske i prava iz radnog odnosa unaprediti i zaštititi.

„Zaposleni u vojsci i javnost treba da znaju da ovaj čovek zloupotrebljava svoj službeni položaj na koji je takođe došao zloupotrebama i nezakonito, kao i saradničku mrežu i resurse VBA, da bi se obračunavao sa Vojnim sindikatom Srbije, koji je vršeći svoju zakonsku delatnost, ukazivao na brojne i nagomilane probleme zaposlenih u vojsci“, navodi su u saopštenju sindikata.

Oni su naveli da su poslednjih dana zaposleni u vojsci izloženi „teroru pripadnika VBA“, koji „po naređenju direktora te vojne službe bezbednosti“ vrše pritisak na zaposlene u vojsci da se iščlanjuju iz Vojnog sindikata Srbije.

„Ovom prilikom ukazujemo na to da je Zakonom o Vojsci Srbije propisano da niko, a tek ne VBA, ne sme vršiti uticaj na pripadnike vojske da nešto čine ili ne čine suprotno propisima. Poručujemo svim pripadnicima vojske da ne brinu zbog ovih ko zna kojih u nizu neuspelih kriminalnih pokušaja da se oslabi Vojni sindikat Srbije i pozivamo ih da nastave da sindikatu prijavljuju slučajeve kršenja propisa, zloupotrebe i krivična dela“, naveli su u saopštenju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS