Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Borel: Sporazum Srbije i Kosova mora da se sprovede, nema biranja - | K-013 Portal
borel, srbija, kosovo, sporazum

Borel: Sporazum Srbije i Kosova mora da se sprovede, nema biranjaVisoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel izjavio je danas u Briselu da je ohridski sporazum Kosova i Srbije celina koja mora da se sprovede i da je uzaludan svaki pokušaj da se taj sporazum dovede u pitanje.

„Dozvolite mi da kažem da je svaki pokušaj da se dovede u pitanje sporazum uzaludan. Sporazum je dogovoren, mora da se sprovede i nema mesta biranju“, rekao je Borel novinarima uoči samita EU na kojem će lidere EU izvestiti o poslednjoj rundi dijaloga Bograda i Prištine 18. marta u Ohridu.

Borel je naglasio da je sporazum celina i da sve strane moraju da ga sprovedu.

„To je celina, sve strane moraju da ga sprovedu, na holistički način, a mi ćemo pomno pratiti ko sprovodi, a ko ne sprovodi. Ja bih im savetovao da ne upiru prst ni u koga, već da rade svoj posao“, dodao je.

Predsednik Srbije i premijer Kosova, Aleksandar Vučić i Aljbin Kurti, uz posredovanje EU, 18. marta u Ohridu postigli su dogovor o Implementacionom aneksu Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, dogovorenog 27. februara u Briselu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.