Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Čehinja Piškova izabrana za novu Mis sveta - | K-013 Portal

Čehinja Piškova izabrana za novu Mis sveta

kristina piskova, miss sveta

Studentkinja prava Kristna Piškova (23) iz Češke proglašena je novom mis sveta na takmičenju koje je večeras održano u Mumbaju u Indiji.

Piškova je nadmašila konkurenciju od ukupno 111 „koleginica“, od kojih je 40 bilo u finalu međunarodnog takmičenja za najlepšu ženu sveta u 2024. godini, prenosi Si-En-En (CNN).

U delu takmičenja u kome kandidatkinje odgovaraju na pitanja o kojima se razgovaralo na poslednjem samitu G20, Piškova je upitana za mišljenje o zdravstvenoj zaštiti, a govorila je o uklanjanju stigme i stida oko menstruacije.

„Biti žena je dar. Menstruacija ne bi smela biti tabu tema“, izjavila je misica čije su pratilje ove godine Jasmina Zejtun iz Libana, Aš Ejbrahams sa Trinidada i Tobaga i Lesego Čombo iz Bocvane.

Prošle godine takmičenje za Mis sveta nije održano, a Piškova je krunu nasledila od pobednice iz 2022. godine Karoline Bjelavske iz Poljske.

Mis sveta se smatra najstarijim međunarodnim izborom lepotice, prvi put održanim u Velikoj Britaniji 1951. godine kao „takmičenje u bikiniju“.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS