Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dan nacionalne žalosti u Rusiji: Broj povređenih u terorističkom napadu u dvorani Krokus porastao na 152 - | K-013 Portal

Dan nacionalne žalosti u Rusiji: Broj povređenih u terorističkom napadu u dvorani Krokus porastao na 152

teroristički napad, moskva, krokus

Prema ažuriranim podacima ruskog ministarstva za vanredne situacije za Moskovsku oblast, broj povređenih u terorističkom napadu koji je izveden u koncertnoj dvorani Krokus nadomak Moskve porastao je na 152 od kojih je 114 hospitalizovano, objavljeno je danas na sajtu ministarstva.

"U napadu terorista poginule su 133 osobe, uključujući troje dece, a 114 osoba, uključujući 4 dece, prebačeno je u medicinske ustanove i hospitalizovano", navodi se u objavi ruskog ministarstva za vanredne situacije za Moskovsku oblast, prenosi TASS.

Ekipe ministarstva za vanredne situacije nastavile su raščišćavanje terena oko lokacije terorističkog napada, a tokom noći je bila angažovana i teška mehanizacija.

Danas Dan nacionalne žalosti u Rusiji

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je juče da je napad u Krokus siti holu krvavi, varvarski teroristički čin i obecao da ce počinioci, organizatori i naručioci zločina biti kažnjeni.

U koncertnu dvoranu Krokus siti hol u Krasnogorsku kod Moskve u petak uveče upali su naoružani napadači i počeli da pucaju u posetioce, a potom su bacali zapaljiva sredstva, zbog čega je izbio požar.

Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije juče je saopštila da je u vezi sa napadom privedeno 11 osoba, među njima i četiri osobe koje su bile direktno umešane u teroristički napad.

FSB je navela da je oružje koje su napadači koristili u Krokusu bilo unapred pripremljeno u skrovištu i da su napadači pokušali da pobegnu automobilom, krecuci se ka rusko-ukrajinskoj granici.

Oni su privedeni u Brjanskoj oblasti, u razmaku od nekoliko sati.

Prema navodima FSB-a, napadači su nameravali da pređu granicu i imali su kontakte na ukrajinskoj strani.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije kasnije je demantovalo informacije da su uhapšeni ruski državljani, ističući da su svi strani državljani.

Odgovornost za napad preuzela je Islamska država, ali zvanična Moskva nije komentarisala tu informaciju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS