Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website JOVANOVIĆ: Strožiji uslovi za zapošljavanje u gradskim javnim preduzećima - | K-013 Portal

JOVANOVIĆ: Strožiji uslovi za zapošljavanje u gradskim javnim preduzećima

Suzana Jovanović Gradska upravo Pančevo

Povodom predstojećeg Sajma zapošljavanja koji se održava 8. maja u Pančevu Suzana Jovanović, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike kaže za "Vesti sa teleksa" da će od sada biti strožiji uslovi za zapošljavanje u javnim gradskim preduzećima i Gradskoj upravi. 

Naime, na poslednjoj hitnoj sednici Gradske skupštine, data je saglasnost da test iz pasijansa, odnosno "Solitaire“ igre sa kartama, postaje obavezni deo konkursa za zapošljavanje u pančevačkim javnim preduzećima.

Jovanović smatra da se na ovaj način svi kanditati testiraju na više veština od kompjuterskih, logičkih do poznavanja stranog jezika.

- Neće se ceniti samo brzina otvaranja karata i ono kad krenu da padaju po monitoru, već i odnos kandidata prema samom pasijansu. Pravilnikom o testiranju kandidata za zaposlenje u javnim preduzećima takođe je regulisano da i oni koji nameste da otvaraju samo po jednu kartu, umesto svaku treću, mogu samo da se zaposle u preduzećima koji su na budžetu grada, dok oni koji uspeju da otvore na težem nivou, mogu da konkurišu i za radno mesto u Gradskoj upravi. Ova strožija pravila su neophodna kako bi između ostalog izbegli eventualna stranačka zapošljavanja na predstojećem Sajmu, rekla je Jovanović.

Novi pravilnik stupio je na snagu 3. maja 2019 godine. 

 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS