Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Stabilni vodostaji na rekama u Srbiji tokom narednih dana, temperature vode u proseku - | K-013 Portal

Stabilni vodostaji na rekama u Srbiji tokom narednih dana, temperature vode u proseku

vodostanje, vodostaj reka u srbiji, prognoza vodostaja, vodostaj reke dunav, pancevo

Tokom narednih četiri dana, vodostaj Dunava se nalazi u manjem opadanju i stagnaciji, dok je vodostaj Tise u stagnaciji s tendencijom blagog porasta. Na drugoj strani, vodostaj Save je u blagom opadanju i stagnaciji, s očekivanom stabilnošću i blagim kolebanjem u naredna četiri dana. Vodostaj Velike Morave beleži opadanje koje će se nastaviti i u naredna tri dana.

Prema izveštajima, vodostaji na Dunavu su niski do srednje niski, dok su na Savi i Tisi u srednjem opsegu, a na Velikoj Moravi se nalaze u srednje niskom domenu za ovo doba godine.

Temperature vode na rekama u Srbiji su u skladu sa prosečnim vrednostima za ovaj period. Na Dunavu se kreću oko 23.1 °C, na Savi oko 20.4 °C, na Velikoj Moravi oko 19.0 °C, na Tisi oko 23.7 °C, dok su na banatskim vodotocima oko 23.0 °C.

Ove stabilne vodostaje i prosečne temperature vode pružaju povoljne uslove za plovidbu i druge aktivnosti na rekama u Srbiji. Ipak, redovno praćenje vodostaja i upozorenja nadležnih institucija se i dalje preporučuje radi bezbednosti i praćenja eventualnih promena.

Prognoza vodostaja za reku Dunav kod Pančeva:

30.06. PETAK 338 cm;

01.07. SUBOTA 336 cm;

02.07. NEDELJA 333 cm;

03.07. PONEDELJAK 327 cm;

Redovna odbrana: 530 cm;

Vanredna odbrana: 650 cm;



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS