Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Neki će se razočarati: Naučnici otkrili zašto žene stenju tokom seksa - | K-013 Portal
stenjanje, stenjanje tokom seksa

Neki će se razočarati: Naučnici otkrili zašto žene stenju tokom seksaEkipa naučnika sa Univerziteta Lankašir objavila je istraživanje na tu temu, tehnički poznatu pod nazivom „kopulatorna vokalizacija“.

Tokom istraživanja ispitali su 71 ženu u starosti od 18 do 48 godina o detaljima o njihovom stenjanju tokom seksa. Otkrili su kako većina njih proizvodi zvukove u krevetu, ali ne nužno dok doživljavaju orgazam. Umesto toga, 66 žena je priznalo kako stenju da ubrzaju partnerov orgazam, dok 87 posto žena to čini da se osećaju više seksi i samopouzdanije.

– Dok se ženski orgazmi najčešće postižu tokom predigre, kopulatorna vokalizacija je na najvišem nivou pre i simultano s orgazmom muškarca – zaključili su istraživači. Osim toga, dodaju da žene ubacuju glasanje kako bi smanjile „dosadu“ u krevetu.

Stenju li žene samo zbog muškarca?

– Ne postoji toliko puno istraživanja na ovom području, a bombardovani smo kroz medije idejom toga da je stenjanje povezano s orgazmom i dobrim seksom – kaže naučnica Kristen Mark sa Univerziteta Indijana.

stenjanje, stenjanje tokom seksa

Stenjanje je u stvari poprilično mudra strategija glumljenja orgazma, ali zapravo nema ništa mudro u tome.

– Ako stenjete, partneru dajete do znanja da radi sve dobro, a to očito nije tako – kaže autorka i seksualna edukatorka Peti Brizben, koja savetuje ženama da se koriste stenjanjem i uzvicima samo kad je nešto dobro, a ne kad žele da prikriju ono što nije pa da se pre završi.

Vokalizacija tokom seksa svakako je odličan način da žene dobiju ono što žele u krevetu, a očigledno je kako su danas žene glasnije nego ikad pre jer su na to naučene.

– Žene uče da preuzmu odgovornost nad vlastitim užitkom, a one mogu učiniti i korak više pa mogu da postanu učiteljice svom muškarcu – kaže Brizben, i ističe kako je dokazano da stenjanje potiče i ženski orgazam, odnosno uzbuđenje.

(Krstarica)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.