Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Oboren rekord na Svetskom takmičenju u pamćenju: Italijan za pet minuta zapamtio broj od 630 cifara - | K-013 Portal
svetski rekord u pamcenju, andrea muzi

Oboren rekord na Svetskom takmičenju u pamćenju: Italijan za pet minuta zapamtio broj od 630 cifaraAndrea Muzi, 21-ogodišnji Italijan, pobednik je Svetskog takmičenja u pamćenju (World Memory Championship) koje se ove godine održalo u Nemačkoj.

Andrea je uspeo da zapamti broj koji se sastoji od 630 cifara za svega pet minuta, rekao je za DPA organizator takmičenja Stefan Butov, dodavši da će, ako bude potvrđeno, i zvanično to značiti da je oborio svetski rekord.

Muzi je bio prvi u svih deset disciplina u sklopu takmičenja Memory XL, na kojem je osvojio rekordna 8.594 boda, što ga je svrstalo u sam vrh među 1.700 takmičara, rekao je Butov.

Takmičenje je ove godine održano u istočnonemačkom gradu Torgelovu.

Svetsko prvenstvo u pamćenju je takmičenje koje se održava od 1991. godine, s izuzetkom 1992.

Takmičari se trude da zapamte što više informacija u određenom razdoblju u deset različitih disciplina, među kojima je pamćenje brojeva u roku od jednog sata, pamćenje brojeva u roku od pet minuta, istorijski datumi u pet minuta, pamćenje nizova reči, pamćenje binarnih znakova u roku od trideset minuta ili pamćenje redosleda pomešanog špila karata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.