Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Brod udario u most kod Bačke Palanke, potonula barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva - | K-013 Portal

Brod udario u most kod Bačke Palanke, potonula barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva

backa palanka, barza udarila u most

Brod "Antonia", sa dve natovarene barže, sinoć oko dva sata posle ponoći udario je u most između Bačke Palanke i Iloka.

Zbog ove brodske nezgode, most je zatvoren, a trenutno se vrši provera stabilnosti kako bi se omogućio nastavak saobraćaja.

Brod je, kako piše hrvatski portal Index.hr, u nadlelžnosti vlasti Republike Srbije. Kako je objavila Policijska uprava vukovarsko-sremska, nadležni u Srbiji sprovode uviđaj ovog incidenta.



Iz hrvatske policije apeluju na građane koji nameravaju da pređu državnu granicu da koriste alternativne prelaze.

Brod, koji plovi pod rumunskom zastavom, gurao je dve barže sa 1.000 tona veštačkog đubriva kada je udario u stub mosta, nakon čega je barža potonula.
Na sajtu Marinetraffic, koji pruža podatke o kretanju brodova, vidi se da je oko sedam časova ujutru "Antonia" pomerena sa sredine reke u obližnju u luku Bačka Palanka.

Nema informacija o uzroku sudara, a nadležni državni organi iz Srbije zvanično se nisu do sada oglašavali.



Sa druge strane, Grad Ilok se zvanično oglasio i saopštio da je u ranim jutarnjim satima, oko 1:55h, nemački teretni brod koji je prevozio teret u baržama udario u stub mosta između Iloka i Bačke Palanke. Došlo je do oštećenja mosta, a jedna barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva je potonula.

Grad Ilok navodi da su svi članovi posade dobro, a teretni brod i druga barža su neoštećeni.

"Trenutno još nema podataka o tome da li je došlo do ulaska vode u rezervoare barže. Uviđaj je u toku, sprovode ga nadležne službe Srbije. Sve nadležne službe Hrvatske su pravovremeno informisane", stoji u saopštenju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS