Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Određen pritvor osumnjičenom za napad na novinara N1 - | K-013 Portal

Određen pritvor osumnjičenom za napad na novinara N1

napad na novinara n1, pritvor

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana G.M. koji se sumnjiči da je 25. decembra u Ulici kralja Milana napao novinara televizije N1 Mladena Savatovića dok je izveštavao sa protesta ispred Republičke izborne komisije (RIK).

Pritvor je određen usled postojanja okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu G.M. ponoviti krivično delo, navodi se u saopštenju, koje je prenela Radio-televizija Srbije.

Okrivljenom G.M. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela nasilničko ponašanje na javnom skupu, a po tom rešenju pritvor može trajati najduže 30 dana.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja, dodaje se u saopštenju.

G.M. je juče saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu gde je negirao da je izvršio krivično delo, ali je potvrdio radnju izvršenja, saopštilo je to tužilaštvo.

Posle saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, obzirom da uz srpsko državljanstvo poseduje i državljanstvo SAD, kao i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Prema navodima krivične prijave, G.M. je 25. decembra oko 19.10 časova u Ulici kralja Milana, prilikom održavanja protesta organizovanog od strane koalicione liste „Srbija protiv nasilja“, prišao novinaru medijske kuće N1 , koji je u tom trenutku izveštavao o navedenom skupu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS