Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Uhapšena kriminalna grupa - krali motorna vozila u zemljama EU - | K-013 Portal

Uhapšena kriminalna grupa - krali motorna vozila u zemljama EU

kriminalna grupa, automobili, krađe, hapšenje

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a, UKP i SBPOK nakon višemesečnog predistražnog postupka na teritoriji Beograda, Šapca, Novog Sada i Sremske Mitrovice, uhapšeno je 11 osoba i privremeno oduzet veći broj putničkih motornih vozila novije i visoke klase, koju je organizovana kriminalna grupa ukrala na teritoriji zemalja EU.

Vozila koja su ukradena, a među kojima i luksuzni džipovi dovožena su na teritoriju Srbije, gde su u unapred obezbeđenim garažama radionicama - "štekovima" prepravljana, a kasnije otuđivana, čime su pripadnici i organizatori organizovane kriminalne grupe ostvarili višemilionsku protivpravnu imovinsku korist, saopštilo je danas Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Osobe koje su lišene slobode tokom jučerašnjeg i današnjeg dana su M.T, B.T, D.M, I.S, B.T, R.K, R.T, B.I, S.Đ, D.J i H.T.

Sumnja se da je ta organizovana kriminalna grupa u periodu od početka 2020. godine do juče izvršila krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, prikrivanje, falsifikovanje isprave, posebni slučajevi falsifikovanja isprava i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Prilikom pretresa kuća, stanova i radionica organizatora i pripadnika organizovane kriminale grupe pronađeno je i privremeno oduzeto više desetina hiljada evra, više stotina hiljada dinara, dragocenosti, veća količina auto delova, uz pomoć kojih će biti identifikovana vozila koja su predmet izvršenja krivičnog dela u inostranstvu, kao i veća količina falsifikovane prateće dokumentacije za vozila i registarske oznake.

Organizatorima i pripadnicima organizovane kriminalne grupe određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati, i uz krivičnu prijavu su privedeni Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal, gde su u toku saslušanja osumnjičenih.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS