Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kurti ambasadorima Kvinte i EU rekao da je evro jedina valuta na Kosovu - | K-013 Portal

Kurti ambasadorima Kvinte i EU rekao da je evro jedina valuta na Kosovu

aljbin kurti, evro valuta

Premijer Kosova Aljbin Kurti poručio da je jedina valuta na Kosovu evro i da treba poštovati odluke nezavisnih institucija kao što je Centralna banka Kosova (CBK).

Vlada Kosova je saopštila da je tokom redovnog sastanka sa ambasadorima SAD, Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Italije i sa šefom kancelarije EU na Kosovu, „u cilju informisanja, diskusije i koordinacije o različitim aktuelnim temama među glavnim temama bio i Pravilnik CBK o valuti koja važi na Kosovu“.

„Među glavnim temama diskusije bilo je i ono o Pravilniku Centralne banke koja se očekuje da stupi na snagu 1. februara, sa posebnim osvrtom na njegov Član 35 koji definiše da je evro jedina valuta dozvoljena za obavljanje gotovinskog platnog prometa i u platnom sistemu u Republici Kosovo je, shodno Članu 11. Ustava Republike Kosovo i Zakona o Centralnoj Banci Republike Kosovo“, kaže se u saopštenju.

Kurti je na sastanku „istakao važnost poštovanja ustavnosti i zakonitosti  od strane svih i istovremeno poštovanje nezavisnih vlasti, u ovom slučaju Centralne banke Kosova“.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.