Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bogdanović: Ponosan sam na momke, niko nije verovao u nas - | K-013 Portal

Bogdanović: Ponosan sam na momke, niko nije verovao u nas

bogdan bogdanovic, mundobasket, reprezentacija srbije

Kapiten reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović rekao je da je Nemačka u finalu pokazala da je najbolja na turniru, ali je istakao da je ponosan na svoju ekipu zbog svega prikazanog na prvenstvu.

"Kad smo počinjali niko nije verovao u nas, tako da samo mogu da kažem da sam presrećan zbog ove grupe momaka i ponosan na njih zbog načina na koji su pristupili od samog početka. Mnogo rada je uloženo, mnogo vremena i stvarno sam preponosan na svakog od njih", rekao je Bogdanović.

Košarkaška reprezentacija Srbije nije danas uspela da osvoji titulu šampiona sveta, pošto je u finalu Svetskog prvenstva u Manili izgubila od Nemačke sa 77:83.
 
"To je košarka, nekad dobiješ, nekad izgubiš. Nemačka gradi ekipu godinama, imaju kvalitet i dokazali su da su najbolji na turniru. Opet kažem, ne gledamo druge, gledamo nas, ponosan sam na momke kako su hrabro odigrali danas. I kroz milion grešaka, bili smo tu, u situaciji da pobedimo, ali to je to. To je jedno iskustvo za sve nas, idemo dalje", rekao je Bogdanović.
 
Bogdanović, koji je izabran u najbolju petorku Svetskog prvenstva, rekao je da će tek kroz par godina biti jasno koliki je uspeh napravila ekipa na ovom turniru.

 
"Loše je kad se završi turnir porazom, ali igrali smo finale. Treba da budemo presrećni što smo uopšte došli dovde", zaključio je kapiten Srbije.
 
Aleksa Avramović je rekao da je ekipa dala sve od sebe i da nemaju za čim da žale.
 
"Ne žalimo ni za čim, znamo da smo dali sve od sebe. Stvarno smo dali sve od sebe, ali je bolji tim pobedio. Idemo da se spremimo za Olimpijske igre i da pokušamo da osvojimo zlato", rekao je Avramović.
 
Naveo je da ekipa mora da bude ponosna zbog svega što je uradila na ovom turniru.

 
"Igrali smo protiv jedne fantastične ekipe koja ima mnogo NBA igrača, ali nema veze što su to NBA igrači, oni su dugo vremena zajedno. Mi smo gradili ovaj tim od prošle godine, ali mnogo igrača nije tu sa nama. Napravili smo rezultat, duboko svesni da smo ovde došli kao 'autsajderi'", rekao je Avramović.
 
"Uzdignutog čela i s ponosom mogu da kažem da sam počastvovan što sam predstavljao Srbiju. Svaki igrač koji je danas bio ovde, sa sve povređenim Ognjenom (Dobrićem) i Borišom (Simanićem) koji je u bolnici, može da hoda uzdignute glave. Znamo da ćemo biti dočekani u Srbiji na lep način", zaključio je košarkaš Partizana.
Milutinov: Nisam bio na svom nivou, teško mi je 
 
Nikola Milutinov je rekao da mu je teško što je finalni meč Svetskog prvenstva odigrao loše, ali je i istakao da je srebrna medalja veliki uspeh.

 
"Nisam bio na nivoa kao na čitavom turniru i mnogo mi je teško zbog toga. Srebro je veliki uspeh, moglo je i bolje, ali niko sem možda nas i trenera nije verovao, ali pokazali smo timsku igru tokom čitavog turnira i... Samo treba da radimo, verujemo u sebe i doći će to zlato jednog dana", rekao je Milutinov.
 
Milutinov je naveo da je Nemačka zasluženo osvojila zlato, da je čeo turnir odigrala odlično i dodao da se nada da će Srbija sledeće godine "napraviti korak više".
 
"Udvajali su me, tražio sam svoj ritam, pokušavao malo i na silu da nađem sebe, nisam uspevao kroz čitavu utakmicu i krivo mi je. Šta je, tu je, gotova je utakmica, moram da nastavim da radim bolje i da se spremim za sledeću godinu", rekao je Milutinov.

 
Vanja Marinković je istakao da ekipa ima za čim da žali, ali je istakao da je Srbija napravila veliki uspeh.
 
On je naveo da su nemački košarkaši u finalu "više grizli".
 
"Tako sam ja video, možda grešim. Izašli su bolje od nas u drugom poluvremenu", rekao je Marinković.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS