Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Crvena zvezda ubedljiva protiv Asvela na startu Evrolige - | K-013 Portal

Crvena zvezda ubedljiva protiv Asvela na startu Evrolige

crvena zvezda, evroliga, kosarka, crvena zvezda, asvel

Košarkaši Crvene zvezde pobedom su počeli sezonu u Evroligi, savladavši večeras na svom parketu Asvel sa 94:73 (29:18, 23:13, 17:24, 25:18).

Zvezdu su do pobede predvodili Šabaz Nejpir sa 21, Rokas Giedraitis sa 17, Marko Simonović sa 14 i Nemanja Nedović sa 12 poena.

Kod Asvela bolji od ostalih bio je Žofri Lovernj sa 18 poena i šest skokova, a pratili su ga Timoti Luvavu Kabaro, Nando De Kolo i Majk Skot sa po 13 poena.

U narednom kolu, Zvezda će gostovati Žalgirisu.

Zvezda je bolje ušla u meč, prvenstveno u fazi napada i već polovinom prve četvrtine stigla do dvocifrene prednosti (17:7).

Crveno-beli su odlično šutirali za tri poena u prvom periodu, pogodivši sedam trojki iz devet pokušaja.

Zvezda je u drugoj deonici nastavila sa boljom igrom, i krajem prvog poluvremena, predvođena raspoloženim Rokasom Giedraitisom stigla do plus 21 (52:31).

Posle tri minutu igre u drugom poluvremenu Zvezda je trojkom Branka Lazića stigla do maksimalnih 25 poena prednosti.

Asvel je uspeo da smanji prednost Zvezde na 14 poena (50:64), ali su crveno-beli poenima Nedovića i Hange odbili nalet Francuza. Asvel je ponovo uspeo da veže period bolje igre, i u poslednju deonicu uđe sa minus 14.

Zvezda je poslednju deonicu počela serijom 5:0, i vratila se na sigurnu razliku u svoju korist (74:55). Asvel je ponovo pripretio, ali su crveno-beli trojkom Dalibora Ilića vratili 19 poena prednosti (82:63) i rešili pitanje pobednika.

Do kraja meča, Zvezda je bez većih poteškoća održavala prednost i stigla do ubedljive pobede.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS