Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jokićev najefikasniji meč sezone, Hjuston bolji od Denvera - | K-013 Portal

Jokićev najefikasniji meč sezone, Hjuston bolji od Denvera

jokić, nba, kosarka, denver

Hjuston roketsi bili su bolji od Denver nagetsa 105:86. Srpski košarkaš Nikola Jokić ostvario je najefikasniji meč u dosadašnjem delu sezone u NBA ligi. Postigao je 38 poena, a uz to ubeležio je čak 19 skokova i osam asistencija.  

Denver je na poslednjih sedam mečeva u NBA ligi pretrpeo čak pet poraza i drugi u sezoni sa najvećom razlikom, posle debakla protiv Minesote 110:89.

Ekipa Hjustona je koncentrisanije počela meč, odigrala je uigrane akcije i na kraju prve deonice imala dvocifrenu razliku - 29:19.

Nastavak duela doneo je Roketsima samo povećanje prednosti, te je u jednom trenutku u drugoj četvrtini razlika bila čak 26 poena - 47:21.

Denver je u nastavku igre pokušavao preko Nikole Jokića da smanji zaostatak, ali srpski as nije imao podršku saigrača. Do kraja duela, Hjuston je organozovanim napadima i čvrstom odbranom stigao do osmog trijumfa u dosadašnjem delu NBA sezone.

Nikola Jokić je odigrao najefikasniji meč u dosadašnjem delu sezone u NBA ligi. Postigao je 38 poena, a uz to ubeležio je čak 19 skokova i osam asistencija za 42 minuta u igri.

Kentavijus Koldvel-Poup je za tim Denvera upisao 20 poena, a Majkl Porter 14. Aron Gordon se nije proslavio na meču, uputio je 12 šuteva iz igre, ali nijednom nije bio precizan.

U pobedničkom timu Džejlen Grin je postigao 25 poena, pet skokova i dve asistencije, a odličnu partiju pružio je i centar Hjustona Alperen Šengun sa 21. poenom, 15 skokova i osam asistencija.

Boban Marjanović nije ulazio u igru za Hjuston.

Ovim porazom Denver je završio učešće u NBA kupu sa skorom od dve pobede i dva poraza. Nagetsi su bili bolji odDalasa i Klipersa, ali su ih porazi od Nju Orleansa i Hjustona koštali nastavka takmičenja.

Podsećanja radi, u NBA kupu formirano je šest grupa sa po pet timova, a iz svake samo prvoplasirani tim ide među najboljih osam, kao i po jedan najbolje drugoplasiran iz svake od konferencija.

U narednom kolu Denver će igrati protiv San Antonija, a Hjuston će se sastati sa Dalas mavariksima.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS