Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Crvene zvezde pobedili Virtus - | K-013 Portal

Košarkaši Crvene zvezde pobedili Virtus

kosarka, crvena zvezda, virtus

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su kao domaćini u Beogratu ekipu Virtusa sa 94:79 (21:23, 27:19, 26:23, 20:14), u meču 31. kola Evrolige.

Zvezdu je do pobede predvodio Nemanja Nedović sa 25 poena, a pratili su ga Džoel Bolomboj sa 15, Miloš Teodosić i i Dejan Davidovac sa po 11 i Luka Mitrović sa 10 poena.

Kod Virtusa bolji od ostalih bio je Tornike Šengelija sa 25 poena.

Zvezda je na 16. mestu sa 11 pobeda i 20 poraza, a Virtus je na osmom mestu sa 17 pobeda i 14 poraza.

U narednom kolu, Zvezda će gostovati Real Madridu, dok će Virtus dočekati Panatinaikos.

Obe ekipe su u meč ušle u bržem ritmu i bez velikog broja pozicionih napada. U takvoj igri Virtus se za nijansu bolje snašao i na prvu otišao sa dva poena prednosti 21:23. I u drugoj deonici, u igri bez mnogo ritma i inteziteta, viđena je rezultatski izjednačena borba.

Zvezda je do maksimalnih plus šest stigla u poslednjih pet sekundi poluvremena, kada je prvo Tobi pogodio trojku, a zatim i Teodosić u poslednjoj sekundi, nakon izgubljene lopte Virtusa (48:42).

Crveno-beli su bolje ušli u nastavak i posle dva minuta igre stigli do dvocifrene prednosti 54:44, ali je Viruts serijom 9:2 sredinom četvrtine uspeo da se rezultatski vrati u meč 61:58. Zvezda je odgovorila serijom 11:0, i nakon trojke Nedovića vratila dvocifrenu prednost 72:61.

Najzaslužniji za rezultatski plus Zvezde u trećoj četvrtini bio je Nedović koji je u toj deonici postigao 16 poena.

Zvezda je zahvaljujući dobroj odbrani uspela da tokom čitave poslednje deonici zadrži prednost i prekine niz od šest vezanih poraza u Evroligi. Zvezda je večeras odigrala timsku košarku i meč završila sa 30 asistencija.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS