Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Crvene zvezde poraženi od Albe - | K-013 Portal

Košarkaši Crvene zvezde poraženi od Albe

kosarka, crvena zvezda, alba

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u gostima od Albe sa 80:89 (16:18, 20:33, 18:21, 26:17), u meču 23. kola Evrolige.

Najefikasniji kod Zvezde bili su Jago Dos Santos sa 20, Rokas Giedraitis sa 15, Džavonte Smart sa 14 i Adam Hanga sa 10 poena.

Albu su do pobede predvodili Met Tomas sa 19 i Gabrijele Proćida sa 17 poena.

Zvezda je na 15. mestu sa devet pobeda i 14 poraza, a Alba je na 17. poziciji sa pet pobeda i 18 poraza.

U narednom kolu, Zvezda će dočekati Valensiju, dok će Alba gostovati Olimpijakosu.

Nakon izjednačene prve deonice, u kojoj se igralo brzo i sa dosta trčanja, crveno-beli su lošom igrom, prvenstveno u odbrani, dozvolili Albi da na četiri minuta do poluvremena stigne do 12 poena prednosti (26:38).

Zvezda je odigrala jedno od lošijih poluvremena ove sezone, dozvolila je Albi da postigne 51 poen i na odmor ode sa 15 poena prednosti (36:51). Prednost domaćina je mogla da bude i ubedljivija, ali je Majk Tobi u poslednjoj sekundi poluvremena pogodio trojku.

Početkom drugog poluvremena, posle duela sa Davidovcem povredio se najbolji igrač Albe u dosadašnjem delu sezone Johanes Timan i do kraja meča se nije vraćao u igru.

Crveno-beli u nastavak ušli čvršće, ali svoju veću energiju nisu uspeli da iskoriste rezultatski, prvenstveno loše organizovanim napadom. Alba je u potpunosti iskoristila neroganizovanost Zvezde i na tri minuta pre kraja treće četvrtine stigla do maksilanih plus 21 (44:65).

Sve što je Zvezda uspela da učini do kraja trećeg dela igre jeste da smanji zaostatak na 18 poena (54:72).

Mnogo bolje je Zvezda je ušla u poslednju deonicu, i posle dva i po minuta igre uspela da priđe na 13 poena zaostatka (61:74). Crveno-beli su nakon šest vezanih poena Jaga Dos Santosa uspeli da smanje prednost Albe na samo pet poena (78:83) na dva minuta do kraja meča.

Na 50 sekundi do kraja meča crveno-beli su imali šut za tri poena da se u potpunosti vrate u meč ali je Smart bio neprecizan. U narednom napadu Braun je bio oba puta precizan sa linije slobodnih bacanja i doneo Albi nedostižnih sedam poena prednosti (80:87) i petu pobedu u sezoni.

U istom terminu, Makabi je kao domaćin pobedio Panatinaikos sa 90:75.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS