Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Kanade preko SAD do bronze na Svetskom prvenstvu - | K-013 Portal

Košarkaši Kanade preko SAD do bronze na Svetskom prvenstvu

kosarka, sad kanada, mundobasket

Košarkaška reprezentacija Kanade osvojila je bronzanu medalju na prvenstvu sveta, a u meču za treće mesto je, posle produžetka, pobedila SAD sa 127:118 (34:25, 24:31, 33:26, 20:29 - 16:7).

U tipičnoj NBA utakmici po sistemu "trči i pucaj" Kanađani su sve vreme kontrolisali utakmicu, održavali prednost i bili nadomak pobede pre produžetka, jer su nekoliko sekundi pre kraja vodili 111:107.

Tada je Majk Bridžis imao dva slobodna bacanja, prvo je realizovao, a drugo namerno promašio, ali je uspeo da uhvati loptu, da se izvuče na šut za tri poena i da pogodi šest desetinki pre kraja.
 
To je Amerikancima trebalo da donese psiholšku prednost u produžetku, ali su oni u dodatnih pet minuta potpuno pali i Kanađani su neočekivano lako ipak stigli do bronze.

 
U ekipi Kanade briljirali su Dilon Bruks, koji je ubacio 39 poena, uz šut za tri sedam od osam, i Šej Gildžus Aleksander sa 31 košem, dok je Er Džej Beret zabaležio 23 poena.
 
Kod Amerikanaca Entoni Edvards je imao 24 poena, Ostin Rivs 23, a Bridžis 19.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS