Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Mege nakon neizvesne završnice pobedili Partizan - | K-013 Portal

Košarkaši Mege nakon neizvesne završnice pobedili Partizan

kosarka, aba liga, kk mega, kk partizan

Košarkaši Mege pobedili su na domaćem terenu ekipu Partizana 88:86 (21:11, 19:18, 29:32, 19:25) u utakmici četvrtog kola ABA lige.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Nikola Đurišić sa 17 poena, dok se u Partizanu istakao Aleksa Avramović sa 26 poena i četiri asistencije.

Domaća ekipa je bolje otvorila utakmicu. Partizana se mučio u napadu sve do kraja prve deonice, postigao je samo četiri poena. Avramović i Koprivica potom minijaturama donose bitne poene gostima.

Sa druge strane Mega je igrala rasterećeno, uglavnom u tranziciji. Kažnjavali su loše vraćanje u odbranu "crno-belih" i tako ušli u drugu četvrtinu sa plusom od 10 poena.

U drugoj deonici Mega je nastavila da igra kroz reket i u tranziciji. Partizan je poenima Avramovića i Smailagića uspeo da uhvati priključak i da pritom popravi odbranu.

Mega je ipak svaku grešku "crno-belih" naplatila sa lakim poenima. Cerovina je ponovo doneo plus 10 svojoj ekipi sa trojkom tri minuta pre kraja prvog poluvremena.

Partizan je nastavio da se muči u napadu, šut nije služio goste. Mega je očuvala dvocifrenu prednost pred pauzu između dva poluvremena.

Drugo poluvreme domaći tim je otvorio sa serijom 10-2 i uspeo da dođe do 19 poena prednosti. Partizan nije uspevao da nađe petorku koja bi mogla da parira Megi, pogotovo u skoku.

Naneli je sa četiri poena i dve asistencije pokrenuo "crno-bele" koji su smanjili zaostatak na 11 poena polovinom treće deonice. Kaminski je bio jedini raspoložen u gostujućoj ekipi uz Nanelija, najviše je doprineo u defanzivnom skoku ali i kroz poene u reketu.

Poslednju deonicu "crno-beli" su otvorili agresivnije. Dožer je razigravao svoj tim, dok je na drugoj strani bitne poene za Megu postizao Topić. Kaminski se istakao kao najbolji igrač Partizana, sa igrom u reketu i sa šutem sa distance.

Mega je tokom poslednja dva minuta imala dva poena prednosti ali je Malovec pogodio sa distance za plus četiri. Potom poenima Kaminskog i Jaramaza gosti dolaze do izjednačenja. Mega do pobede odlazi autokošem Trifunovića u poslednjoj sekundi meča.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS