Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Partizana pobedili Zvezdu u evroligaškom duelu - | K-013 Portal

Košarkaši Partizana pobedili Zvezdu u evroligaškom duelu

kosarka, partizan, crvena zvezda, evroliga

Košarkaši Partizana pobedili su večeras na svom terenu u Beogradu gradskog rivala Crvenu zvezdu sa 88:86 (22:13, 20:29, 11:23, 35:21), u utakmici petog kola Evrolige.

Crno-bele su do pobede predvodili Aleksa Avramović sa 14 poena i Zek Ledej sa 13 poena i četiri asistencije. Ognjen Jaramaz postigao je 12 poena, Frenk Kaminski 11 poena uz pet skokova, Alen Smailagić devet, Kevin Panter osam a Džejms Naneli sedam poena.

U ekipi Zvezde najefikasniji su bili Džoel Bolomboj sa 16 poena, Šabaz Nejpir sa 14 i Jago Dos Santos i Adam Hanga sa po 11 poena. Miloš Teodosić dodao je devet poena, šest asistencija i četiri skoka.

Partizan je sjajno počeo meč i nošen dupke punom Arenom poveo je sa 10:0 posle tri i po minuta igre. Seriju crno-belih je samo na kratko prekinuo Bolomboj, nakon čega je Partizan vezao još sedam poena za velikih plus 15 (17:2) na tri minuta pre kraja prve deonice.

Hanga je u tim momentima malo pokrenuo crveno-bele, da bi posle trojke Teodosića gosti prišli na sedam poena zaostatka (20:13).

Crno-beli su na prvi odmor otišli sa devet poena prednosti (22:13), ali je Zvezda zaigrala mnogo bolje u drugoj deonici. Trojke Majka Tobija i Nejpira pokrenule su crveno-belu seriju od 10:0 kojom su se približili na samo koš zaostatka (26:25).

Ledej je trojkom odbio taj nalet Zvezde, nakon čega je usledila serija trojki na obe strane što je na kraju dovelo do toga da ekipe na poluvreme odu izjednačene 42:42.

Na startu drugog poluvremena slika na terenu je bila potpuno drugačija u odnosu na onu s početka meča. Trojka Nejpira donela je Zvezdi prvo vođstvo na meču, da bi posle dve vezane trojke Dos Santosa gostujući tim stigao i do prve dvocifrene prednosti (50:60) na tri minuta pre kraja treće četvrtine.

Za razliku od Zvezde, Partizan u ovom delu igre nikako nije uspevao da dođe do ritma u napadu, ređao je greške pa je poslednji odmor dočekao sa 12 poena zaostataka – 53:65.

Izabranici Željka Obradovića su na startu poslednje deonice pokušali da se vrate serijom 7:0 (62:68), ali je Zvezda i na to imala odgovor i čuvala je prednost sve do samog finiša meča.

Kada je izgledalo da će crveno-beli bez većih problema privesti meč kraju, pojavio se Avramović – njegova trojka i poeni iz kontranapada primakli su Partizan na samo minus dva (75:77) na dva minuta i 40 sekundi pre kraja.

Minut kasnije su prvo Doužer, a potom i Avramović trojkama doneli crno-belima vođstvo (83:80) i „eksploziju“ više od 20.000 navijača u Beogradskoj areni. U poslednji minut meča Partizan je ušao sa dva poena prednosti i uspeo je u penal završnici da sačuva tu prednost za veliko slavlje i pobedu u prvom ovosezonskom duelu beogradskih rivala.

Posle pet kola Partizan ima dve pobede i tri poraza, a Zvezda pobedu i četiri poraza.

U sledećem kolu Partizan će narednog petka igrati u Španiji protiv Baskonije, a Zvezda će dan ranije dočekati Bajern.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS