Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Srbije protiv Litvanije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva - | K-013 Portal

Košarkaši Srbije protiv Litvanije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva

kosarka, mundobasket, litvanija, srbija

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće protiv Litvanije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, pošto je Litvanija danas u Manili pobedila selekciju SAD sa 110:104 (31:12, 23:25, 17:28, 39:39), u utakmici drugog kola Grupe J.

Litvanija je kao prva u grupi prošla u četvrtfinale u kome će igrati protiv drugoplasirane ekipe iz Grupe I – Srbije. Srbija je danas pobedila Dominikansku Republiku sa 112:79.

Selekcija SAD igraće u četvrtfinalu protiv prvoplasirane ekipe iz Grupe I – Italije.

Litvanija je protiv SAD imala i 21 poen prednosti, 52:31, američki tim je uspeo u završnici da se primakne na pet poena, 100:105, ali više od toga nije mogao pa je pretrpeo prvi poraz na turniru.

Sedmorica igrača litvanskog tima postigla su dvocifreni broj poena, a najefikasniji je bio Vajdas Karinijauskas sa 15. Mindaugas Kuzminskas postigao je 14 poena, a Jonas Valančijunas 12 poena uz sedam skokova.

U selekciji SAD najefikasniji je bio Entoni Edvards sa 35 poena. Džejlen Branson dodao je 14 poena uz sedam asistencija, a sa 14 poena utakmicu je završio i Majkl Bridžis.

Četvrtfinala su na programu u utorak i sredu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS