Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Srbije u polufinalu Svetskog prvenstva - | K-013 Portal

Košarkaši Srbije u polufinalu Svetskog prvenstva

kosarka, reprezentacija srbije, mundobasket, srbija livanija

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je danas u Manili pobedila selekciju Litvanije sa 87:68 (24:25, 25:13, 24:17, 14:13).

Srbija će u polufinalu Svetskog prvenstva igrati protiv boljeg iz duela Slovenije i Kanade. Takođe, Srbija je ovom pobedom sačuvala šanse da bude među dve najbolje evropske ekipe i izbori plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Kapiten Bogdan Bogdanović je ubacio 21 poen i bio je najefikasniji u redovima Srbije, Filip Petrušev je dodao 17, Stefan Jović 11, Nikola Milutinov i Marko Gudurić su postigli po devet, a Aleksa Avramović i Nikola Jović po osam poena.

U timu Litvanije najbolji je bio Tadas Sedekerskis sa 14 poena, Rokas Jokubaitis je dodao 13, dok su Jonas Valančijunas i Ignas Brazdeikis utakmicu završili sa po 11 poena.

Litvanci su bolje počeli meč, pogodili su četiri trojke u prva četiri minuta i poveli sa 16:10, ali se Srbija vratila. Trojka Petruševa, sjajan koš uz faul Nikole Jovića i ukradena lopta i poeni Avramovića, doneli su Srbiji izjednačenje 20:20 na tri minuta pre kraja prve deonice.

Poenima Gudurića, Srbija je na prvi odmor otišla sa samo poenom zaostatka, (24:25), ali je na početku druge deonice sjajnom odbranom, pre svega Avramovića, preokrenula stvari u svoju korist.

Izabranici Svetislava Pešića su poenima Davidovca, Petruševa i Gudurića na startu tog dela igre poveli sa 30:25 i do kraja prvog poluvremena su sačuvali i uvećali vođstvo.

Najpre je Bogdanović trojkom doneo Srbiji osam poena prednosti (41:33), da bi kapiten poslednji napad u prvom poluvremenu završio trojkom iz velike daljine i svojim 18. poenom za do tada maksimalnih plus 11 (49:38).

Litvanija je sa pet brzih poena i zonskom odbranom zapretila na početku treće četvrtine, ali je Srbija odbila taj nalet i na polovini tog dela igre, posle trojke Stefana Jovića, stigla do plus 14 (62:48).

Košarkaši Srbije su do kraja treće četvrtine kontrolisali dešavanja na terenu i nisu dozvoljavali Litvaniji da zaigra svoju igru, pa su pred poslednjih deset minuta utakmice imali 18 poena prednosti (73:55).

Poenima Avramovića sa linije za slobodna bacanja na početku poslednje četvrtine, Srbija je stigla do velikih 20 poena prednosti i tako najavila veliku pobedu.

Tačku na ovaj meč praktično je stavio Petrušev sa dve vezane trojke već šest minuta pre kreja kada je doneo Srbiji nedostižnih plus 25 (82:57). Do kraja, Srbija je bez problema zadržala veliku prednost i mirno privela meč kraju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS