Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Srbije ubedljivom pobedom protiv Kine počeli Svetsko prvenstvo - | K-013 Portal

Košarkaši Srbije ubedljivom pobedom protiv Kine počeli Svetsko prvenstvo

srbija, kosarka, mundobasket, reprezentacija srbije, srbija kina

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u Manili Kinu sa 105:63 (25:14, 30:20, 22:13, 28:16), u utakmici prvog kola Grupe B na Svetskom prvenstvu.

U ekipi Srbije svi igrači su se upisali među strelce, a predvodili su je kapiten Bogdan Bogdanović sa 14 poena i Vanja Marinković sa 14 poena. Dušan Ristić postigao je 13 poena uz šest skokova, Nikola Milutinov 11 poena uz šest skokova, a Aleksa Avramović 10 poena.

Nikola Jović dodao je devet poena, Filip Petrušev osam, a Marko Gudurić sedam poena i šest asistencija.

U reprezentaciji Kine, koju sa klupe predvodi legendarni srpski košarkaš Aleksandar Đorđević, najefikasniji je bio Rui Džao sa 17 poena. Ći Džou postigao je 12 poena uz pet skokova, a Dželin Džan devet poena.

Kina je dobro počela, povela je sa 6:0, ali je srpski tim preko Milutinova, Jovića i Bogdanovića preokrenuo.

Posle trojke Marinkovića Srbija je povela sa 23:14, a poenima Jovića sa linije za slobodna bacanja 25:14 i tom razlikom završila je prvu deonicu.

Ekipa Svetislava Pešića je posle poena Petruševa imala i 14 razlike, 35:21, a srpski košarkaš se ubrzo posle toga povredio, čini se da je u pitanju zglob, i napustio teren.

Trojkom Gudurića Srbija je imala 40:23, a zatim su poentirali Dejan Davidovac, Stefan Jović, Milutinov i Nikola Jović i doneli veliku prednost (51:30), koju su sačuvali na poluvremenu.

Srpski tim je održavao prednost, koja je trojkom Bogdanovića iznosila 26 razlike, a uz koš i dodatno bacanje Avramovića bilo je i 28 poena prednosti, 69:41. Na 30 poena povisio je Ristić trojkom i rezultatom 77:47 završena je treća četvrtina.

Srbija je do kraja sigurno igrala, u završnici je trojkama i uvećala prednost i na ubedljiv način počela takmičenje na Svetskom prvenstvu.

U sledećem kolu Srbija će u ponedeljak od 14 časova igrati protiv Portorika, a Kina će igrati protiv Južnog Sudana.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS