Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkašice Srbije ubedljive protiv Ukrajine u kvalifikacijama za EP - | K-013 Portal

Košarkašice Srbije ubedljive protiv Ukrajine u kvalifikacijama za EP

kosarka, reprezentacija srbije, kosarkasice srbije

Košarkašice Srbije pobedom su počele kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025, pošto su u Beogradu pobedile Ukrajinu sa ubedljivih 82:40 (26:8, 23:10, 17:8, 16:14).

Srbiju je do prve pobede u Grupi G, pred oko 2.000 navijača u Hali sportova „Ranko Žeravica“, vodila Tina Krajišnik sa 22 poena, 15 je dodala Jovana Nogić, dok je Ivon Anderson meč završila sa 14 poena. U redovima Ukrajine najbolja je bila Viktorija Balaban sa deset poena.

U uvodnim minutima utakmice bilo je prilično izjednačeno, ali je Srbija brzo uspostavila kontrolu i na polovini čertvrtine povela 17:6 posle pet vezanih poena Nogić. Na kraju prve četvrtine bilo je 26:8 za Srbiju, da bi izabranice Marine Maljković na veliki odmor otišle s vođstvom 49:18.

Rasla je prednost Srbije i na startu treće deonice, u 24. minutu bilo je 57:20, a u 30. minutu i plus 40 – 66:26. U poslednjoj četvrtini, reprezentativke Srbije su nastavile potpunu dominaciju i rutinski su privele meč kraju sa ubedljivom razlikom. 

Košarkašice Srbije će narednu utakmicu u kvalifikacijama odigrati u nedelju u Skoplju protiv Severne Makedonije.

U Grupi G je još i selekcija Portugala.

Evropsko prvenstvo 2025. godine igraće se od 19. do 29. juna u Češkoj, Nemačkoj, Grčkoj i Italiji.

Plasman na Evrobasket obezbediće pobednici grupa i četiri najbolje drugoplasirane ekipe iz kvalifikacija.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS