Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Obradović: Timska pobeda, veoma važna psihološki - | K-013 Portal

Obradović: Timska pobeda, veoma važna psihološki

kosarka, zeljko obradovic, kk partizan

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da je večerašnja pobeda u evroligaškom duelu protiv Crvene zvezde bila timska pobeda, ali i psihološki veoma važna za njegov tim.

„Dominirali smo u prvoj četvrtini i skoro celom prvom poluvremenu, a onda smo prestali da igramo pametno i ispoljile su one stvari koje nam se dešavaju iz utakmice u utakmicu… Zvezda se vratila u prvom poluvremenu jer nismo koristili faulove kada nismo bili u bonusu“, rekao je Obradović na konferenciji za novinare i Beogradskoj areni.

„Prestali smo da igramo pametno u napadu, krenuli da soliramo i to je bio razlog zašto se Zvezda vratila i posle toga igrala zaista izvanredno“, dodao je on.

Košarkaši Partizana pobedili su večeras kao domaćini ekipu Crvene zvezde sa 88:86, u utakmici petog kola Evrolige.

„Uspeli smo da preokrenemo utakmicu. Uspeli smo da se malo prolagodimo, promenimo odbranu i to nam je donelo rezultat. Ovakve utakmice odlučuju i stvari kao što su slobodna bacanja, mi smo ih u završnici pogađali, Zvezda nije“, rekao je Obradović.

„Zaista sam ponosan na svoje igrače što smo uspeli da se vratimo u teškom trenutku. Mislim da je ovo bilo veoma psihološki važno za nas“, dodao je trener Partizana.

Crno-beli su, posle 13 poena zaostatka, preokrenuli meč i slavili, a Obradović je naveo da je njegova ekipa u tim momentima promenila odbranu, igrala agresivnije, i da je to donelo rezultat.

„Ova utakmica je sve ono što je lepota košarke, takvih preokreta je bilo, dobrih momenata na obe strane u jednoj fantastičnoj atmosferi. Svi koji su došli imali su da vide nešto sjajno, a pre svega veoma kvalitetnu utakmicu u Evroligi“, rekao je Obradović.

„Kada se pogleda statistika, ovo je timska pobeda. To je ono što mene raduje i ova pobeda i na ovakav način treba da da samopouzdanje i da moramo se vratimo na način igre kako smo igrali“, dodao je on.

Obradović je naveo je pred ovu utakmicu, osim Alena Smailagića problem sa povredom imao i kapiten Kevin Panter.

„Kevin ima problem sa obe noge. Sutra će da ide da snimi. U kakvoj situaciji je ne znam, ali je želeo da pomogne“, rekao je Obradović.

Upitan da oceni igru pojedinih igrača, Obradović je naveo je da je Frenk Kaminski dobro počeo utakmicu, igrao pametno, ali da potom nije odbrambeno radio stvari koje su se dogovorili.

„I onda je komunikacija između njega i svih spoljinih igrača bila takva da je Zvezda došla do velikog broja lakih poena“, rekao je Obradović.

Pi Džej Doužer je, po rečima Obradovića, loše počeo meč, ali je rekao da je u drugom poluvremenu bio veoma dobar.

„Tim čini 12 igrača. Male stvari i svi će nam biti potrebni. Podizanje forme i shvatanje igre je veoma važno“, rekao je Obradović.

Jedan od najzaslužnijih za preokret Partizana u završnici bio je Aleksa Avramović.

„Aleksa ima ogromnu energiju, doprinosi mnogo timu, uvek je pozitivan, ali ima i loših stvari. Nikada neću biti zadovoljan ni posle jedne utakmice, šta god da se dešava i kako god igrač da igra, jer ja to gledam na drugi način i to je moj posao. Ako osete zadovoljstvo, sledeća utakmica je katastrofa“, rekao je Obradović.

„Trudiću se da sve te stvari koje su bitne za korekciju igre radim, a ističem dobre stvari. Uradio je veliki posao večeras, kao što je u nekim situacijama odreagovao lošije. To je stepenica koju mora da pređe ako želi da bude top, top igrač“, zaključio je trener Partizana.

Partizan ima dve pobede i tri poraza u Evroligi, a u ponedeljak će ponovo kao domaćin igrati protiv Crvene zvezde, utakmicu u ABA ligi.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS