Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pešić: Plasman na Olimpijske igre veliki motiv - | K-013 Portal

Pešić: Plasman na Olimpijske igre veliki motiv

svetislav pesic, srbija, kosarka, mundobasket

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je danas da je cilj njegove ekipe da prvo ostvari dobar rezultat na početku takmičenja na Svetskom prvenstvu, a zatim i da se plasira na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

„Nema još mnogo vremena, ali ćemo da iskoristimo ovo što smo proveli zajedno da predstavimo Srbiju kako treba. Prvi meč je uvek najvažniji za sve. Igrali smo protiv Kine tokom priprema, vrlo dobar tim, odlično pripremljen, organizovan i u odbrani i u napadu. Ovo sad neće biti prijateljska, već zvanična utakmica i moramo da vidimo kako da nam ništa ne poremeti plan da pobedimo na startu Svetskog prvenstva“, rekao je Pešić u Manili, preneo je Košarkaški savez Srbije.

Svetsko prvenstvo na Filipinima, u Indoneziji i Japanu počinje u petak, a Srbija će prvu utakmicu na turniru igrati u subotu od 14 časova u Manili protiv Kine.

Prošle sedmice Srbija je u Šenženu u pripremnoj utakmici pobedila Kinu sa 87:64. 

„Protiv nas je Kina odigrala baš jaku utakmicu, ušli su sa velikim respektom, ali su onda pokazali jaku timsku, agresivnu odbranu kada su se opustili. I nama je taj meč koristio da osetimo prvog protivnika. Mi želimo prvo da napravimo dobar rezultat u grupi, a drugi cilj je da se plasiramo na Olimpijske igre 2024. u Parizu, to nam je ogromna motivacija“, naveo je Pešić.

Govoreći o protivniku, Pešić je rekao da je to dobro pripremljena ekipa i da se vide zahtevi i ogroman rad koji je uložio selektor Aleksandar Đorđević.

Kapiten Srbije Bogdan Bogdanović rekao je da je ekipa uzuđena i srećna zbog početka takmičenja na Svetskom prvenstvu i da postoji pritisak, ali da on ne sme da se odrazi na igru.

„Uzbuđeni smo što smo u Manili, imali smo teške pripreme, ali srećni smo i spremi za turnir. Znamo šta treba da uradimo. Mogu da prenesem iskustvo na igrače, želim da se zabave i uživaju, ovo je samo još jedna igra u životu. Pritisak naravno postoji, ali ne treba da se odrazi na igranje“, rekao je Bogdanović.

U drugom kolu Grupe B Srbija u ponedeljak od 14 časova igra protiv Portorika, a prva faza završiće se utakmicom protiv Južnog Sudana, 30. avgusta od 10 časova.

„Za vreme Mundobasketa nema lake utakmice, svaki protivnik je odlično pripremljen da predstavlja svoju zemlju na pravi način. Svi će biti teški rivali“, naveo je Bogdanović.

Prve dve ekipe iz Grupe B formiraće novu grupu sa dva prvoplasirana tima iz Grupe A u kojoj igraju Angola, Dominikanska Republika, Filipini i Italija.

Iz novoformirane grupe, dve prvoplasirane ekipe izboriće plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS