Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pobede Milvokija i Lejkersa, 39 poena Lilarda - | K-013 Portal

Pobede Milvokija i Lejkersa, 39 poena Lilarda

milvoki, lejkers, nba, kosarka

Košarkaši Milvokija pobedili su noćas Filadelfiju sa 118:117 na početku nove sezone u NBA ligi.

Bakse je predvodio Demjan Lilard koji je na svom debiju postigao 39 poena i imao osam skokova i četiri asistencije. On je ove sezone prešao u Milvoki posle 11 godina u Portlandu i postigao je najviše poena na debiju za Bakse od Terija Kamingsa, koji je 1984. godine ubacio 34 poena.

Lilard, koji je protiv Filadelfije postigao poslednjih 11 poena za ekipu, rekao je da je došao da bude deo pobedničkog tima i da se dobro uklapa.

„Definitivno je bilo drugačije. Bio sam u okruženju u kome sam dolazeći u halu, poznavao svakoga ko radi u toj hali. Kada izađem na teren pogledam okolo i prepoznajem navijače koji su tu iz godine u godinu. Bio sam u super poznatom okruženju. Sada se pomalo osećam kao da sam na gostovanju, kao da sam novi igrač, čak iako sam u ovoj ligi toliko dugo“, naveo je Lilard.

Centar Janis Adetokunbo pobedi je doprineo sa 23 poena i 13 skokova i postao igrač sa najvećim brojem postignutih koševa iz igre za Bakse – 5.905, ispred Karima Abdula-Džabara, koji je ubacio 5.902 od 1969. do 1975.

Bruk Lopes postigao je 13 poena za Milvoki, Bobi Portis 10, a Dže Krauder devet poena.

U ekipi Filadelfije najefikasniji je bio Tajris Maksi sa 31 poenom uz osam asistencija, Džoel Embid dodao je 24 poena, sedam skokova i šest asistencija, a Tobajas Haris 20 poena i sedam skokova.

U timu nije bilo Džejmsa Hardena, koji je tražio trejd tokom leta i nije na vreme došao na pripreme za novu sezonu. On nije u dobim odnosima sa predsednikom kluba Derilom Morijem, ali je ipak trenirao sa ekipom uoči početka nove sezone.

Uprava NBA lige proveriće zbog čega Harden nije igrao, u sklopu novih pravila u vezi sa izostavljanjem iz ekipe najvećih zvezda u utakmicama koje prenosi nacionalna televizija. Američki mediji preneli su da je Harden pokušao da se ukrca u avion sa saigračima, ali da su ga iz uprave vratili.

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su Finiks sa 100:95.

Lejkerse su predvodili Entoni Dejvis sa 30 poena i 12 skokova i Lebron Džejms sa 21 poenom, devet asistencija i osam skokova. D’Anđelo Rasel dodao je 14 poena, a Ostin Rivs 10.

U ekipi Finiksa najefikasniji je bio Kevin Durent sa 39 poena uz 11 skokova. Erik Gordon postigao je 15 poena, Džoš Gudvin 14, Džoš Okogi 10 poena uz osam skokova, a Jusuf Nurkić četiri poena uz devet skokova.

U ekipi nije bilo Devina Bukera i Bredlija Bila.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS