Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ubedljiv poraz Zvezde od Reala - | K-013 Portal

Ubedljiv poraz Zvezde od Reala

evroliga, crvena zvezda, real, kosarka

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradskoj areni od Real Madrida sa 58:72 (20:20, 14:25, 11:16, 13:11) u 15. kolu Evrolige.

Najefikasniji u ekipi Zvezde bili su Luka Mitrović i Miloš Teodosić sa po 14 poena.

Real je do trijumfa predvodio Mario Hezonja sa 17 poena.

Real je prvi na tabeli sa 14 pobeda i jednim porazom, dok je Zvezad 14. sa pet trijumfa i 10 poraza.

Crveno-beli su pred oko 15.000 gledalaca dobro počeli utakmicu, predvođeni Adamom Hangom sa osam poena, došli su do 14:6. Ekipa Reala delovala je neorganizovano i bezidejno u napadu.

Posle tajm-auta Ćusa Matea sredinom prve četvrtine, usledila je potpuni preokret Reala. Odbrana je bila znatno bolja, a odmah je na drugoj strani usledila bolja igra pod košem, kojom je dominirao Vensan Poarije sa 10 poena.

Kako je odmicala druga četvrtina, tako je igra Reala bila sve kvalitetnija, pa je tako kraljevski klub lako došao do dvocifrene prednosti. Razigrali su se Serhio Rodriges, Serhio Ljulj i Mario Hezonja.

Zvezda je mnogo problema imala da pronađe petorku koja može da parira Realu i koja bi mogla da izgradi kvalitetan napad.

Kako crveno-beli nisu pronalazili rešenja u napadu, tako su često iz neizgrađenih pozicija šutirali za tri poena, a realizacija je izostala, pa je Real u jednom trenutku treće četvrtine vodio sa 18 poena 61:43.

Ekipa Janisa Sferopulosa do kraja susreta samo je u par navrata uspela da smanji zaostatak, iako Real više od tri minuta poslednje deonice nije postigao koš.

U narednom kolu, Zvezda će u Beogradu gostovati Makabiju, dok će Real dočekati Partizan.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS