Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Danas sastanak menadžmenta Galenike sa Štrajkaškim odborom - | K-013 Portal

Danas sastanak menadžmenta Galenike sa Štrajkaškim odborom

galenika, strajk, pregovori

Kompanija Galenika je saopštila da nastavlja da vodi dijalog sa Štrajkačkim odborom i novi sastanak je zakazan za danas.

U štrajku je oko 250 radnika, članova sindikata „Nezavisnost“ koji traži povećanje plata od februara od 15 od 20 odsto za radnike u proizvodnji i deset odsto za zaposlene u propratnim delatnostima.

Galenika je navela da je povećala zarade zaposlenima počev od februarske zarade, što je Samostalni sindikat, jedan od dva reprezentativna sindikata u kompaniji, prihvatio, a drugi, „Nezavisnost“ nije.

Posle odluke o povećanju zarada, sindikat „Nezavisnost“ je odlučio da 18. marta započne štrajk.

U prethodnih šest godina, od kada je Galenika deo brazilske NC grupe, zarade zaposlenih su, kako je istaknuto u kompanijskom saopštenju, povećavane svake godine, a svake godine su rasli i procenti povećanja.

U 2023. godini u odnosu na 2022. prosečna zarada zaposlenih u Galenici, koja ima oko 700 radnika, je uvećana za 18 odsto.

Za ovu godinu je doneta odluka se prvi deo povećanja primenjuje od februarske zarade, i drugi deo od junske, a da ukupno povećanje bude 16 odsto za zaposlene sa najnižim zaradama.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS