Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Grujičić: Zakazivanje pregleda magnetnom rezonancom biće pojednostavljeno - | K-013 Portal

Grujičić: Zakazivanje pregleda magnetnom rezonancom biće pojednostavljeno

grujičić, magnetna rezonanca, zdravstvo

Zakazivanje pregleda magnetnom rezonancom u Srbiji će biti pojednostavljeno, u nekim zdravstvenim centrima već od februara, a u ostalima nešto kasnije, kada se uklope svi aparati za magnetnu rezonancu koji dolaze u Srbiju, izjavila je danas ministarka zdravlja u Vladi Srbije Danica Grujičić.

Ministarka je dodala da je već stiglo 10 aparata.

"Juče mi je profesorka Dejana Jovanović, koja vodi urgentnu neurologiju u Kliničkom centru Srbije rekla da je tamo proradio softver, ali takvo zakazivanje iz tri klika ne može svuda da zaživi odmah. Verovatno ćemo od 1. februara uključiti Kragujevac i Niš, a u trećoj fazi od maja meseca i Vojvodinu", rekla je ona za TV Prvu.

Pojasnila je da sada postoje kol centri i da kada specijalista hoće da zakaže pregled magnetnom rezonancom, taj podataj automatski u kol centar.

"Onda sestre i tehničari koji tamo rade, pogledaju dijagnozu, vide kada je sledeća kontrola i pred kontrolu pacijentu zakažu magnetnu rezonancu pacijentu. Tako će verovatno biti u narednih godinu, dve dana, dok ne uklopimo sve magnetne rezonance koje dolaze u Srbiju, a onda će svuda biti zakazivanje na klik", rekla je ministarka.

Kada je reč o listi čekanja za pregled magnetnom rezonancom, navela je da je na toj listi oko 7.000 pacijenata, ali da je oko 30 odsto njih bilo upisano na dva mesta.

Grujičićeva je ponovila da nema razloga da se produžava zimski školski raspust.

"Istina je da imamo u opticaju četiri virusa, ali brojevi obolelih opadaju i mislim da nema razloga da se raspust produžava", naglasila je ona.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS