Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ministarstvo prosvete nije predložilo produženje sretenjskog raspusta - | K-013 Portal

Ministarstvo prosvete nije predložilo produženje sretenjskog raspusta

sretenje, praznik, skolski raspust

Ministarstvo prosvete nije uputilo nikakav zahtev direktorima škola koji se odnosi na izjašnjavanje o produžetku sretenjskog raspusta na celu sledeću sedmicu, niti je ovakva inicijativa do sada stigla Ministarstvu, objavio je dnevnik Danas.

Kako saznaje taj beogradski list, spekulacije da bi za učenike cela naredna sedmica mogla da bude neradna, zbog povećanja broja obolelih đaka i zaposlenih u beogradskim školama, potekla je od pojedinih direktora škola.

Oni su, preko nekih opštinskih aktiva direktora škola, inicirali prikupljanje podataka o broju odsutnih u školama zbog bolesti.

U više beogradskih škola tom listu je potvrđeno da sve teže organizuju nastavu zbog toga što su nastavnici na bolovanju, a stručnih zamena nema, a teškoću pravi i to što među tehničkim osobljem ima dosta bolesnih.

Sa druge strane, podaci i za Beograd i za Srbiju svedoče da epidemiološka situacija nije alarmantna, iako se beleži broj obolelih od akutnih respiratornih infekcija i oboljenja sličnih gripu.

„Kao i uvek odluku o eventualnom produžetku raspusta zbog epidemiološke situacije, Ministarstvo prosvete donosi na preporuku nadležne institucije Ministarstva zdravlja, odnosno Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, koji kontinuirano prati epidemiološku situaciju“, kazali su u Ministarstvu prosvete.

Kako je planirano, škole neće raditi samo 15. i 16. februara, zbog državnog praznika – Dana državnosti.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS