Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Od danas obavezna registracija svih pripejd brojeva u Srbiji: Šta to menja za korisnike? - | K-013 Portal

Od danas obavezna registracija svih pripejd brojeva u Srbiji: Šta to menja za korisnike?

registracija pripejd brojeva

Od danas će pripejd korisnici mobilne telefonije morati da se registruju, saopštilo je Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.

Rok za registraciju je 10. februar 2025.
 
Prema novom Pravilniku o tehničkim uslovima za korisnike kartica, uz plaćanje unapred, uvodi se obavezna registracija za nove, ali i postojeće korisnike. Stari korisnici koji se ne registruju do isteka roka moći će samo da pozivaju hitne službe ili korisnički servis.

 
Ministarstvo informisanja i telekomunikacija objavilo je Pravilnik o tehničkim uslovima za registraciju krajnjih korisnika usluge sa plaćanjem unapred u Službenom glasniku.
 
Pravilnikom je uvedena registracija krajnjih korisnika usluge sa plaćanjem unapred (pripejd) u skladu sa Zakonom o elektronskim komunikacijama koja će biti obavezna počev od 10. februara, ističe se u saopštenju.
 
To znači da će prilikom kupovine pripejd kartica za mobilnu telefoniju korisnici morati da se registruju pre korišćenja nove kartice, što će moći da urade u poslovnicama ili preko interneta otvaranjem naloga na potpuno bezbedan način.
 
 
Pravilnik stupa na snagu danas, a svi neregistrovani pripejd korisnici moći da se registruju u poslovnicama, dok će postepeno biti uvedena i onlajn registracija korišćenjem šeme elektronske identifikacije osnovnog nivoa pouzdanosti. 
 
"Neregistrovani pripejd korisnici će najkasnije do 10. februara 2025. moći da koriste sve usluge, a od tog datuma registracija će biti obavezna i za postojeće i za nove korisnike. Nakon 10. februara 2025. korisnici pripejd usluga koji se ne budu registrovali imaće samo omogućene usluge obavljanja poziva ka hitnim službama ili ka sistemu korisničke podrške operatora", dodaju u saopštenju.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS