Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kako je predsednik narušio bezbednost objekta VBA: Novica Antić o tome „šta je Đura pokazao Vučiću“ - | K-013 Portal

Kako je predsednik narušio bezbednost objekta VBA: Novica Antić o tome „šta je Đura pokazao Vučiću“

novica antic, vojni sindikat

Predsednik Vojnog sindikata Novica Antić kritikovao je u objavi na Fejsbuku posetu Aleksandra Vučića dežurnom operativnom centru VBA, navodeći da je time izvršen svojevrsni bezbednosni upad.

Antić je, kako prenosi Danas, objasnio da je reč o tome da je Vučić uveo u službenu operativnu sobu Vojno-bezbednosne agencije gomilu novinara sa svom opremom za snimanje.
 
"U dežurni operativni centar Vojnobezbednosne agencije, u koji pristup nema čak ni većina pripadnika VBA, Đuro Jovanić (direktor VBA) uveo je sve moguće domaće i strane novinare, sa sve moćnom savremenom digitalnom opremom za fotografisanje i snimanje.
 
 
Nekad je takve snimke, ali nikad sa ovog mesta, radila sama služba, tačnije njen KoTC (Kontraobaveštajni tehnički centar) nakon čega su samo probrane fotografije mogle da odu u etar. Upravo na ovom primeru se pokazuje i dokazuje koliko je VBA razmontirana i ponižena i odavno ne služi svojoj svrsi, već sitnim ličnim i političkim interesima, kao i da nije ništa drugo do instrument za obmanu i zaluđivanje javnosti.
 
Strane službe i agenturu ne možete da zaluđujete, njima je ovo potvrda da su nam službe poražene i da ne postoje. Eto, ova služba koja nije znala za Banjsku, navodno kontraobaveštajno i bezbednosno štiti predsednika Republike", napisao je Antić u objavi na Fejsbuku priloživši set fotografija sa Vučićevog obilaska.
 
Vučićev obilazak Dežurnog operativnog centra Vojnobezbednosne agencije VBA u Beogradu, sa sve tačnom adresom, najavljen je medijima u subotu, 13. januara ujutru, dogodio se oko 12 časova i bio uživo prenošen u programu TV Pink, na internet platformi Tanjugovog kanala, i na drugim medijima.
 
 
U uživo programu, koji je počeo od prolaska Vučića kroz vrata, moglo se videti i čuti da je predsednika Srbije dočekao pukovnik Nenad Dimitrijević, koji je, odgovarajući na njegova pitanja, rekao da ima osam dežurnih i još po dva u regionalnim centrima.
 
"U svim važnim objektima vojske sam bio, ali u ovom operativnom centru VBA nisam bio, Đura (Jovanović) mi je jednom samo pokazao, gde je", rekao je Vučić, između ostalog.
 
Ova poseta se smatra odgovorom Srbije na to što je u četvrtak, 11. januara američki ambasador Kristofer Hil preneo Vučiću na zvaničnom sastanku da je vlast u Prištini dobila odobrenje za postupak nabavke protivtekonvskih mina Džavelin američke proizvodnje.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS