Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Više od 3.600 privrednih društava ide u prinudnu likvidaciju - | K-013 Portal

Više od 3.600 privrednih društava ide u prinudnu likvidaciju

apr, prinudna likvidacija, privredna drustva

Na sajtu Agencije za privredne registre (APR) objavljeno je obaveštenje o 3.609 privrednih društava kod kojih su se stekli razlozi za prinudnu likvidaciju koje više nije moguće otkloniti.

Obaveštenjima se pristupa unosom matičnog broja ili poslovnog imena privrednog društva na stranici Pretraga privrednih društava, u odeljku "Oglasi i obaveštenja".
 
 
Po isteku trajanja ovih obaveštenja, koje je 30 dana, registrator privrednih subjekata će po službenoj dužnosti doneti akt o pokretanju postupka prinudne likvidacije privrednog društva, odnosno objaviti oglas o prinudnoj likvidaciji i
istovremeno prevesti društvo u status "u prinudnoj lividaciji".
 
Oglas, koji se objavljuje u neprekidnom trajanju od 60 dana, sadrži datum objave, poslovno ime i matični broj društva, kao i razlog prinudne likvidacije.
 
Uz poslovno ime društva obavezno se dodaje oznaka: "u prinudnoj likvidaciji".
 
 
Po isteku trajanja oglasa, registrator će, u daljem roku od 30 dana, doneti pojedinačne akte o brisanju, na osnovu kojih će obrisati privredna društva iz Registra privrednih subjekata.
 
U aprilu prošle godine je, po službenoj dužnosti, izbrisano oko 4.000 privrednih društava na osnovu prinudne likvidacije. 


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS