Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ukupna izlaznost na ruskim predsedničkim izborima u Rusiji premašila je 74 odsto - | K-013 Portal

Ukupna izlaznost na ruskim predsedničkim izborima u Rusiji premašila je 74 odsto

rusija, niračka besta, zatvaranje

Zamenik predsednika Centralne izborne komisije Nikolaj Bulajev izjavio je danas da je do 20.37 sati po moskovskom vremenu ukupna izlaznost na predsedničkim izborima u Rusiji bila 74,22 odsto, javlja agencija RIA Novosti.

CIK je saopštio da je kandidat za predsednika Nikolaj Haritonov dobio 3,8 odsto glasova, Leonid Slucki 2,96 odsto, a Vladislav Davankov 3,73 odsto glasova, javila je agencija RIA Novosti.

RIA navodi da je Putinov današnji rezultat na izborima oborio rekord u istoriji moderne Rusije.

Putin je 2018. godine na izborima osvojio 76,69 odsto glasova, a 2012. 63,6 odsto.

Dmitrij Medvedev je pobedio 2008. godine sa osvojenih 70,28 odsto glasova, Putin je 2004. pobedio sa 71,31 odsto, a 2000. sa 52,9 odsto osvojenih glasova.

Putin ubedljivo vodi i na izborima u četiri pripojena ukrajinska regiona

Kandidat za predsednika Rusije Vladimir Putin ubedljivo vodi na izborima i u četiri ukrajinska regiona koja je Rusija pripojila 2022. godine.

Putin je u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) osvojio 95,23 odsto glasova, u samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republici (LRN) 94,12 odsto, u Zaporoškoj oblasti 92,95 odsto i u Hersonskoj oblasti 88,12 odsto glasova birača, javila je agencija RIA Novosti.

Glasanje na predsedničkim izborima u Rusiji počelo je 15. marta, a završeno je danas.

Na predsedničkim izborima u Rusiji pored Putina, kandidovali su se i lider Komunističke partije Nikolaj Karitonov, lider Nove narodne partije Vladislav Davankov i lider Liberalno-demokratske partije Leonid Slutski.

Ukupna izlaznost na ruskim predsedničkim izborima u Rusiji premašila je 74 odsto

Zamenik predsednika Centralne izborne komisije Nikolaj Bulajev izjavio je danas da je do 20.37 sati po moskovskom vremenu ukupna izlaznost na predsedničkim izborima u Rusiji bila 74,22 odsto, javlja agencija RIA Novosti.

Istovremeno, kako je preneo Rojters, više od osam miliona ljudi glasalo je onlajn na ruskim predsedničkim izborima, saopštio je zvaničnik Centralne izborne komisije.

Zatvorena biračka mesta u Moskvi

U Moskvi su tačno u 20 časova po lokalnom vremenu zatvorena biračka mesta na izborima za predsednika Rusije, a preme preliminarnim podacima, izlaznost u glavnom gradu bila je oko 66 odsto.

Glasanje je trajalo tri dana, a birači su mogli da biraju da li će glasati na tradicionalan način koristeći papirne glasačke listiće ili elektronskim putem, koristeći elektronske terminale za glasanje, prenosi RIA.

Agencija navodi da su skoro sva biračka mesta u ruskoj prestonici bila pokrivena video-nadzorom.

U Moskvi je glasanje organizovano na skoro 4.000 biračkih mesta.

Izbori za predsednika Rusije počeli su u petak, a završavaju se danas.

Za mesto šefa države takmiče se četiri kandidata - Leonid Slucki, Nikolaj Haritonov, Vladislav Davankov i Vladimir Putin.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS