Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Šta sve pripremiti za dečiji rođendan? - | K-013 Portal
deciji rodjendan

Šta sve pripremiti za dečiji rođendan?U životu svakog deteta najradosniji dan u godini je upravo rođendan! To je dan kada je dete u centru pažnje, dobija poklone, ali i ono što deca najviše vole - dobija priliku da pozovu sve svoje drugare na rođendansku žurku!

Nekada su igraonice i restorani previše skupi, a dobra rođendanska žurka može da se napravi i kod kuće! Uostalom, mnoge generacije su pravile takve žurke, zar ne?

U nastavku pročitajte kako da pripremite nezaboravan rođendan svom klincu!

Najvažnija je torta!

Ovo je poslastica bez koje ni jedan rođendan ne može da prođe! Torte za rođendan za sve uzraste, kako dece tako i odraslih, mogu biti u raznim bojama, oblicima i sa raznim motivima.

Bitno je da slavljenik ili slavljenica budu uključeni u odabir torte! Tortu možete uklopiti i sa ostatkom teme rođendana, tako da ako je sva dekoracija roze i u duhu jednoroga, i torta može biti u istom stilu!

Ako slavljenik ima nekog omiljenog lika iz crtaća, onda torta može biti inspirisana njime! Torta i duvanje svećica imaju izuzetno dugu istoriju i ovo je omiljeni trenutak slavljeniku, ali se i svi ostali raduju trenutku kada pevaju rođendansku pesmu pa onda dobiju parče torte!

Odabir ukusa torte ipak preuzmite na sebe! Ali deca zasigurno najviše vole one čokoladne torte!

Dekoracija, tema i maskenbal?

Posle torte, ovo je omiljeni deo svakog slavljenika!

Deca obožavaju balone, tako da nikako nemojte da zaboravite na ovaj detalj! Uvek su zanimljivi i oni u obliku broja koliko rođendanac puni godina, i izgledaće veoma lepo na fotografijama!

Tema rođendana može biti i maskenbal, a to će posebno biti zanimljivo mlađoj deci. Na pozivnicama možete da napišete da se obuku kao omiljeni lik iz crtaća, neka životinja, ili nešto slično tome! Sigurni smo da će uživati!

Slane grickalice

Mlađa deca sigurno neće imati mnogo vremena za hranu jer će sve vreme provesti igrajući se! Starija deca će sigurno više uživati u slanom jelu, ako su već prerasli tipične dečije igrice!

Kada birate slano posluženje, razmislite šta deca najviše vole da jedu. Deca se sigurno neće oduševiti nekom hranom koja im nije poznata, i retko će eksperimentisati sa ukusima! Najboljim za sve uzraste su se pokazale kiflice sa raznim punjenjima, kao što je sir, kačkavalj ili one pizza kiflice!

Sigurno će i malo mlađa ali i starija deca uživati u mini sendvičima, ali i običnoj pizzi! Pizzu možete i naručiti neposredno pre početka žurke, i sigurni smo da će sve zvanice uživati!

Možete kupiti i neke slane grickalice koje sva deca vole da jedu, kao što je flips, grisine, i slično. Ove grickalice deca mogu da jedu u svakom trenutku i neće im oduzeti mnogo vremena od igre!

Kako animirati decu?

U poslednjih par godina sve su popularniji profesionalni animatori koji već imaju spremne igrice za decu raznih uzrasta! Ako želite da pripremite svom slavljeniku nezaboravnu žurku, možete unajmiti jednog animatora koji pored ostalih aktivnosti mogu uključiti i face painting tj. crtanje po licu, i još dosta igrica koje će mlađima biti jako zabavne!

Ako ipak ne želite da trošite novac na animatora, možete i sami podstaći decu na razne igrice! Ako imate dvorište, sve što treba da uradite jeste da im date loptu (ili dve) oni će se odlično zabaviti i bez animatora!

Možete im pokazati i neke od igara kao što je između dve vatre, šuge, i ostale igre koje smo svi igrali kao deca!

Ne zaboravite da su deca jako kreativna, i da im ne treba puno vremena da smisle neku igrariju, pogotovo kada su u većem društvu!

Za decu školskog uzrasta možete organizovati takmičenja u crtanju, pevanju, glumi ili kviz znanja! Posebno će im biti zanimljivo ako pripremite neke male nagrade za prva tri mesta. Deca vole ovu vrstu nadmetanja!

Fotografije i uspomene

Sve više roditelja odlučuje da unajmi profesionalnog fotografa kako bi zabeležio sve rođendanske trenutke, ali ovo nije nužno ako pravite dečiji rođendan kod kuće!

Kada drugari stignu, možete ih zamoliti da se svi skupe na jedno mesto kako biste napravili grupnu fotografiju! Ne zaboravite da slikate slavljenika dok nestrpljivo očekuje svoje goste. Na rođendanu je svakako najbitniji trenutak duvanja svećica, pa se potrudite da slikate taj momenat! A postoji i nekoliko trikova kako da napravite dobre video snimke i slike iPhone ili bilo kojim drugim telefonom!

Sigurni smo da ćete se rado osvrtati na ove uspomene!

Na rođendanu je najbitnije da se slavljenik i ostala deca zabave! Pustite ih da se igraju i druže, a vi se pobrinite za slatkiše, slaniše i tortu! Tu su neke stvari koje nikako ne treba raditi na dan rođendana, prema verovanju. Deca će se sigurno lepo zabaviti, a rođendanac dugo neće zaboraviti svoju rođendansku žurku!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.