Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Afirmisani PANČEVAČKI umetnik Emil Sfera otvara izložbu „Ruke“ u galeriji Stara kapetanija - | K-013 Portal
emil sfera, pancevo, izlozba

Afirmisani PANČEVAČKI umetnik Emil Sfera otvara izložbu „Ruke“ u galeriji Stara kapetanijaU Umetničkoj galeriji Stara kapetanija u sredu, 29. marta otvara se izložba „Ruke“ afirmisanog umetnika – Emila Sfere.

Kustoskinja izložbe je Maja Živanović.

„Po samom dolasku na svet, dodir je prvo čulo spoznaje kod čoveka, a ruke su te koje nas uvode u svet čula. Na seriji slika Emila Sfere prikazane su te fine veze – koje se ostvaruju rukama. Konekcije između dva čoveka, između umetnosti i čoveka, ili konekcija čoveka sa Bogom. U rukama je molitva, stvaranje i razaranje, u njima se otelotvoruje ljubav dve duše. Bogat kolorit i fini potezi četkom, uspevaju da dočaraju intenzitet emocija koje Emil Sfera unosi tokom stvaranja. Univerzalna komunikacija sa svim što postoji, sa ljudima, životinjama, biljkama, pa čak i stvarima – ostvaruje se rukama.One nekad pričaju detalje koje se u rečima gube, jer istina često ume da se skriva među prstima, koje čovek krši dok govori“, ukazano je povodom izložbe.

Istaknuto je i to da ruke za ovog umetnika nisu samo deo tela, već određuju i karakter, sudbinu, njima komuniciramo, grlimo ali i odgurujemo. One su odraz našeg temperamenta i osećanja.

Sikar i likovni pedagog – Emil Sfera je učesnik više od 50 likovnih kolonija, a imao je 70 samostallnih izložbi. Član je ULUS-a i ULUV-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.