Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Er Srbija: Uspostavljeni letovi do još dva evropska grada - | K-013 Portal
er srbija, letovi

Er Srbija: Uspostavljeni letovi do još dva evropska gradaEr Srbija uspostavila je redovne letove od Beograda do Hanovera i od Beograda do Liona, saopštio je srpski avio-prevoznik.

Inauguracioni letovi dočekani su tradicionalnim pozdravom "vodenim topovima" na međunarodnom aerodromu u Hanoveru, smeštenom 11 kilometara severno od grada, kao i na Aerodromu Sent Egziperi, lociranom 20 kilometara jugoistočno od Liona. Svečanim ceremonijama koje su organizovane tim povodom prisustvovali su predstavnici Er Srbije i aerodroma.

Pored Berlina, Frankfurta, Štutgarta, Diseldorfa, Frankfurt Hana i Kelna, Hanover predstavlja sedmu destinaciju Er Srbije u Nemačkoj, do koje će se saobraćati tri puta nedeljno tokom letnje sezone i dva puta nedeljno po zimskom redu letenja.

Letovi do Liona, druge destinacije Er Srbije u Francuskoj, posle Pariza, obavljaće se dva puta nedeljno.

"Uspostavljanjem linija ka Hanoveru i Lionu, proširićemo postojeću ponudu za putnike i dodatno ojačati svoju poziciju u Nemačkoj i Francuskoj, veoma značajnim tržištima za našu avio-kompaniju. Radujemo se širenju mreže novim destinacijama, jer ćemo u narednim danima uspostaviti letove ka još jednoj destinaciji u Nemačkoj - Nirnbergu", rekao je direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Boško Rupić.

Kao glavni i najveći grad pokrajine Donja Saksonija, Hanover predstavlja glavnu tačku ukrštanja najznačajnijih železničkih linija i autoputeva.

Poznat kao univerzitetski, ekonomski, kulturni i festivalski centar istoimenog regiona, Hanover privlači posetioce brojnim istorijskim znamenitostima i turističkim atrakcijama, istovremeno noseći epitet važnog centra biznisa i sajamskih manifestacija.

Uspostavljanjem ove rute, preko Beograda će biti obezbeđene dobre konekcije između Hanovera i drugih gradova u mreži Er Srbije, kao što su Atina, Bukurešt, Dubrovnik, Istanbul, Larnaka, Podgorica, Sarajevo, Skoplje, Solun, Sofija, Split, Tirana i Tivat.

Negujući duh starog dela grada, koji se nalazi pod zaštitom Uneska, Lion odiše bogatom istorijom i savršenim spojem renesanse i moderne, navodi se u saopštejnu.

Lion, poznat po kulturi, arhitekturi i muzejima, sa svojim legendarnim restoranima ocenjenim prestižnim Mišelinovim zvezdicama predstavlja i glavnog gastronomskog rivala Parizu.

Uvođenjem linije za Lion, Er Srbija će, preko Beograda, ponuditi dobre konekcije između ovog grada i drugih destinacija u svojoj mreži, kao što su Atina, Bukurešt, Istanbul, Larnaka, Podgorica, Sarajevo, Skoplje, Sofija, Solun, Tirana i Tivat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.