Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kvalitet mora u Crnoj Gori: Najčistija voda u Ulcinju i Baru, objavljeni podaci i za druga kupališta - | K-013 Portal
crna gora, voda, plaze, najcistija voda crna gora

Kvalitet mora u Crnoj Gori: Najčistija voda u Ulcinju i Baru, objavljeni podaci i za druga kupalištaNajnoviji rezultati analiza koje je sproveo Institut za biologiju mora pokazali su da je na 94,5 odsto odsto lokacija morska voda u Crnoj Gori odličnog kvaliteta.

Analiza kvaliteta morske vode sprovedena je na 110 lokacija u periodu od 19 do 22. jula.

Rezultati su pokazali da je na 84,5 odsto kupališta morska voda odličnog kvaliteta, na 3,6 odsto lokacija dobrog, dok je na 1,8 odsto lokacija voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta.

Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima dobrog kvaliteta, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbedna za kupanje i rekreaciju.

Program praćenja sanitarnog kvaliteta u opštini Ulcinj se realizuje na 18 lokacija i na svim lokacijama voda je bila odličnog kvaliteta.

Analize su pokazale da je u Baru na svih 15 lokacija voda bila odličnog kvaliteta, dok je u Budvi na 31 lokaciji voda bila odličnog, a na 1 zadovoljavajućeg kvaliteta.

U Bokokotorskom zalivu, u opštini Tivat, na 8 lokacija voda je bila odličnog kvaliteta, dok je na 1 lokaciji voda bila dobrog kvaliteta.

Analize su pokazale da je u Kotoru od ukupno 15 lokacija, voda bila odličnog kvaliteta na njih 14, dok je na 1 kupalištu voda bila dobrog kvaliteta.

U Herceg Novom uzorkovana je voda na ukupno 21 lokaciji, od čega je na njih 18 ona bila odličnog, na 2 dobrog kvaliteta i na 1 zadovoljavajućeg kvaliteta.

U skladu sa crnogorskim propisima, kao i Direktivom EU o kvalitetu voda za kupanje, Programom je obuhvaćeno praćenje dva obavezna mikrobiološka parametara (bakterije Ešerihije koli i Intestinalne enterokoke).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.