Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ne grize, a opasniji je od krpelja i komaraca: Ovaj insekt prenosi neke od najgorih bolesti - | K-013 Portal
insekt, bolest, muva

Ne grize, a opasniji je od krpelja i komaraca: Ovaj insekt prenosi neke od najgorih bolestiMuva se nekada u narodu zvala đavolja pčela i to sa razlogom. Ovaj insekt može preneti koleru, dizenteriju, tifus, ali i bakterije koje imaju ulogu u stvaranju čira na želucu.

Muve se okupljaju, uglavnom, oko ostataka hrane ili životinjskog izmeta, a sve su to mesta gde se može naći ogroman broj bakterija i virusa.

Stručnjaci sa Univerziteta u Pensilvaniji došli su do podatka da muve mogu preneti čak 351 vrstu bakterija! Na telu ovog insekta, mesta na kojima se najviše razmnožavaju nepoželjni mikrobi jesu noge i krila. Pored toga, isto istraživanje je došlo do zaključka da muve u gradovima mogu preneti više bolesti od ostalih.

Ovi dosadni insekti prenose mikroorganizme koji su odgovorni za pojavu ozbiljnih oboljenja poput dizenterije, salmonele, stomačnog gripa, trbušnog tifusa, kolere, tuberkuloze itd.

Pojedini biolozi su upozorili da, kad muve slete ne neko mesto, one za sobom ostave kolone bakterija.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.