Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Koliko često ČISTITE I PERETE OTIRAČ? Važnije je nego što mislite… - | K-013 Portal
otirac, pranje otiraca

Koliko često ČISTITE I PERETE OTIRAČ? Važnije je nego što mislite…Ako nikada niste ni razmišljali o čišćenju otirača, niste jedini, ali možda biste trebali ponovno razmisliti. Ne samo da prljavi otirač nije vizuelno idealan za prvi utisak o vašem domu, već može dovesti i do unošenja štetnih klica i virusa, izlažući vašu porodicu riziku od bolesti. Imajući to na umu, stručnjak za čišćenje Ričard O’Konor za Mirror je otkrio nekoliko saveta o tome kako očistiti otirač.

Kao, prvo, otirač bi trebali bar protresti jednom mesečno. I, pored toga, trebali biste ga redovno prati. Ako vaša mašina za veš može da izdrži tu težinu, onda ga operite tako. Naravno, bitno je da pogledate šta piše na deklaraciji i kakva su uputstva za pranje. Ako to nije opcija, možete otirač posuti sodom bikarbonom, ostaviti da odstoji oko sat vremena prije nego što ga usisate i obrišete vlažnom krpom.

Zanimljivo, ali Ričard savetuje da otirač stavite u lavabo, da ga izribate sredstvom za pranje suđa i vodom prije nego što ga jednostavno isperete i osušite kuhinjskom krpom.

Otirač može biti veliki rizik i ako ste vlasnik kućnog ljubimca. Naime, sve dlake koje ostanu na otiraču, vi unosite direktno u dom. Upravo zato biste trebali redovno da ga četkate.

Stručnjak za čišćenje predlaže ulaganje u novi otirač svake dve ili tri godine, zavisno o tome kroz koliko se vaš otirač svakodnevno troši.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.