Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Posle tri godine vozom "Nostalgija" do Višegrada - | K-013 Portal
nostalgija, mokra gora,

Posle tri godine vozom "Nostalgija" do VišegradaNajatraktivniji turističko-muzejski voz u Evropi "Nostalgija", sa vagonima iz dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka, posle tri godine počinje ponovo da saobraća na relaciji Mokra Gora - Višegrad. Od 28. avgusta do 30. oktobra, svake subote i nedelje u mesecu, iz stanice Mokra Gora za Višegrad, voz "Nostalgija" će polaziti u 11.15 časova, dok će iz stanice Višegrad za Mokru Goru polaziti u 15.35 časova.

"Spajanjem ove dve destinacije turistima je omogućeno da uživaju u prirodnim lepotama i kulturnim sadržajima koje nude i Mokra Gora i Višegrad, čime su objedinjene i obogaćene turističke ponude Srbije i Republike Srpske. Dodatno, u kompaniji Srbija voz smo izuzetno ponosni i na činjenicu da u 21. veku, u vreme kada na naše pruge uvodimo moderne vozove sa savremenim funkcionalnostima, istovremeno i nudimo nesvakidašnje iskustvo putovanja železnicom s početka 20. veka, čime unapređujemo turističku sliku celog regiona", rekao je v.d. direktora Srbija voza Ivan Bulajić.

Za vreme vožnje prugom u dužini od 25 kilometara od Mokre Gore do Višegrada, iz vagona sa drvenim klupama i sa autentičnom lokomotivom, putnici će imati priliku da sagledaju bogatstvo i lepotu prirode ovog kraja, ali i da tokom dvosatnog boravka u Višegradu posete znamenitosti kao što su Most na Drini i Andrićgrad, navedeno je u saopštenju.

Cena voznih karata za odrasle iznosi 1.800 dinara, za decu od šest do 14 godina 900 dinara, a za decu ispod šest godina prevoz je besplatan.

Prodaja karata počinje danas, a sve dodatne informacije o saobraćanju voza "Nostalgija" i rezervaciji mesta putnici mogu dobiti pozivom kol centra Srbija voza na broj 011 360 28 99.

Voz "Nostalgija" predstavlja pravu turističku poslasticu pošto se njime godišnje preveze više od 70.000 turista, od kojih je veliki broj stranaca.

Vožnja "Šarganskom osmicom", koja je deo redovne turističke ponude Mokre Gore, svakako je jedan od faktora zahvaljujući kojima se ovo selo svrstava u najposećenija turistička mesta u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.