Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Seničić: Skoro svi aranžmani za praznike rasprodati - | K-013 Portal
Direktor JUTA Aleksandar Seničić izjavio je da je vladalo veliko interesovanje za putovanja tokom praznika i da su skoro svi aranžmani rasprodati.

Seničić: Skoro svi aranžmani za praznike rasprodatiDirektor JUTA Aleksandar Seničić izjavio je da je vladalo veliko interesovanje za putovanja tokom praznika i da su skoro svi aranžmani rasprodati.

"Bilo je dosta putnika i veoma smo zadovoljni kako je sve prošlo, jer se ove godine namestilo da je praznik u petak. Ljudi su se uželeli kratkih putovanja, jer to u proteklih nekoliko godina, zbog kovid krize, nije bilo moguće. Bile su stroge restrikcije i u mnoge zemlje nije moglo da se uđe bez strogih procedura", rekao je Seničić.
 
Što se tiče destinacija u inostranstvu, ističe da je uvek u ovo doba godine aktuelno putovati u evropske gradove i to autobusom, jer je najjeftinije.
 
Tako su, navodi direktor JUTA, i ovog puta bili najzanimljiviji najbliži evropski gradovi: Istanbul, Sofija, Budimpešta, Solun, Prag, Beč, Severna Italija.
 
Takođe, veliki broj građana odlučio se da poseti autobusom i Banjaluku, Trebinje, Skoplje, Sarajevo i Ohrid.
 
"Cene autobuskih aranžmana su se kretale od 80 do 130 evra, u zavisnosti od destinacije i broja noćenja i ti aranžmani su bili rasprodati još pre dvadesetak dana. Ti aranžmani su ove godine skuplji za oko 10 odsto u odnosu na prošlu godinu", rekao je Seničić.
 
Što se tiče skupljih, avionskih aranžmana, kaže da su izbor bili Valensija, Rim, Pariz, Barselona i Istanbul.
 
"Najjeftiniji su bili aranžmani za Istanbul - oko 360 evra dok su do 550 evra bili aranžmani za Rim, Valensiju i Barselonu. Nije to mnogo skuplje nego što je bilo prošle godine, ali trebalo bi očekivati da će aranžmani za zimu poskupeti 20-25 odsto, zbog skoka cene energenata", poručio je Seničić.
 
Direktor JUTA ističe da je bilo veliko interesovanje i za destinacije u Srbiji i da su hotelski aranžmani skoro u potpunosti rasprodati, a da je velika popunjenost kapaciteta i kada je reč o privatnom smeštaju.
 
Kada su u pitanju domaće destinacije, navodi da se najviše putuje u banje i na planine.
 
"Na Zlatibor, Taru, Kopaonik, Divčibare, u Vrnjačku banju, Soko banju, Banju Vrdnik. Imamo i veliki broj seoskih domaćinstava što u ovom trenutku, zbog hladnijeg vremena, nije toliko zanimljivo. Treba istaći da još uvek imamo veliki broj stranih gostiju, pre svega iz okruženja, a zatim i iz Turske i Rusije. To je jako dobro i očekujemo da taj trend ostane i za Novu godinu", poručio je Seničić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.